16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăCiprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a demisionat de la conducerea PNL București....

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a demisionat de la conducerea PNL București. Îl va susține PNL la funcția de primar general?

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, și-a anunțat demisia din funcția de președinte al filialei PNL București.

Ciucu și-a făcut publică această decizie în seara zilei de 28 martie 2023, printr-un mesaj postat pe internet. Ciprian Ciucu precizează că își menține funcția de primar de sector. De asemenea, el rămâne, se pare, președinte al organizației PNL Sector 6. Pe contul său de facebook, Ciucu apare cu funcțiile de președinte al PNL Sector 6 și de consilier general în Consiliul General al Municipiului București.

“Mi-am depus astăzi demisia din funcția de președinte al organizației PNL București. Unicul motiv pentru care am luat această decizie este timpul. În acest context, Sectorul 6 are mult mai mare nevoie de mine iar eu am nevoie de timp pentru a mă ocupa de numeroasele proiecte pe care le-am început. Unele sunt deja finalizate, așa cum știți, iar altele sunt în derulare. Pentru a le vedea devenite realitate este nevoie ca tot timpul și energia mea să le dedic oamenilor din #Sectorul6.

Le urez succes colegilor din organizația PNL București, colegilor din Consiliul General și le spun că toate proiectele noastre pot fi duse la îndeplinire cu dedicare și seriozitate. De astăzi înainte pentru mine va fi și mai multă administrație dar și mai puțină politică. Pentru Sectorul 6!”, a scris, pe facebook, Ciprian Ciucu.

Primarul Sectorului 6 s-ar pregăti să candideze la funcția de primar al Capitalei

Una dintre ipoteze este că Ciprian Ciucu vrea să candideze la funcția de primar general al Capitalei. Pentru a obține suficiente voturi, el ar avea nevoie de sprijinul mai multor partide, nu doar al PNL. Din această perspectivă, demisia din fruntea PNL București pare un element al strategiei sale electorale.

Ciucu s-a remarcat deja prin critici și prin cereri adresate actualului primar general, Nicușor Dan. Și Nicușor Dan ar fi început să-și construiască un sprijin politic, pentru o a doua candidatură. Marți seară, președintele PMP, Eugen Tomac, a anunțat că PMP îl susține pe Nicușor Dan la alegerile din anul 2024.

Un alt potențial candidat pentru Primăria Capitalei, în anul 2024, ar fi Gabriela Firea.

Un interesant punct de vedere pe acest subiect a exprimat Vlad Voiculescu (USR).

“Situația PNL București a fost mereu una complicată. Mize mari, interese pe măsură. În ciuda promisiunilor clare făcute bucureștenilor în urmă cu doi ani, adevărul este că peste capul lui Ciprian Ciucu, PNL și-a trădat electoratul și a predat deja PSD-ului mai multe sectoare.

La nivel național, PNL nu a rezistat nici măcar un an până să se arunce în brațele PSD-ului. În câteva luni pare că se pregătește să predea țara cu totul celor pe care îi porcăiau în campanie.

Sper că Ciprian Ciucu nu este doar o piesă de domino în jocurile cuplului Ciolacu-Firea, sper ca cel care îi urmează să nu vândă (din nou) viitorul Bucureștiului PSD-ului pentru funcțiile prezente și viitoare ale câtorva pensionari speciali”, a scris Vlad Voiculescu într-un mesaj postat pe facebook.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Viktor Orban anunță că 2024 va fi anul înlocuirii hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă

În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe baza hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă