5.3 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomePoliticăUpdate/Muncitorii de la Complexul Energetic Oltenia, instruiți s-o întâmpine ”cu voioșie” pe...

Update/Muncitorii de la Complexul Energetic Oltenia, instruiți s-o întâmpine ”cu voioșie” pe Dăncilă

Update!Complexul Energetic Oltenia SA a transmis către Redacția România Liberă un drept la replică pe care îl publicăm mai jos:

,,COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA NU SE IMPLICĂ ÎN ORGANIZAREA DE MANIFESTĂRI POLITICE. Conduita față de mediul politic permite salariaților companiei implicarea în activități politice doar în afara locului de muncă, aspect prevăzut în Contractul Colectiv de Muncă, precum și în Codul de etică al societății. În cadrul Exploatării Miniere Roșia Rovinari care include și cariera Pinoasa, nu există nicio salariată a CE Oltenia cu numele Iacob.”

Președintele PSD Gorj, Mihai Weber, care este și șeful Comisiei Parlamentare de Control a Activității Serviciului de Informații Externe a dat dispoziție managerilor mai multor companii de stat să – și aducă subordonații, împreună cu rudele lor, la acel miting, potrivit gorjnews.

De la Complexul Energetic Oltenia, societate aflată în pragul insolvenței, urmează să vină câteva sute de muncitori necalificați, cărora li s-a cerut de către șefi și de către liderii sindicali să aducă cât mai multe rude.  De subliniat că managerul CE Oltenia, Sorinel Boza, a compromis și destructurat mișcarea sindicală, angajându-i pe liderii sindicali în subordinea sa, ca inspectori sociali, plătiți cu până la 17.000 de lei lunar, conform raportului corpului de control al premierului României. Asta în timp ce salariații de rând lucrează în condiții inumane, și câteva zeci, dintre ei, au murit în  accidente de muncă, în ultimii ani. Salariaților de la talpa CE Oltenia li s-a sugerat, în aceste zile, că dacă absentează de la mitingul electoral care are loc vineri este posibil să rămână fără loc de muncă.

Am sunat-o pe doamna Iacob, muncitor necalificat la Exploatarea Minieră Pinoasa, și i-am spus că verificăm, din partea organizatiei PSD Gorj, dacă știe că mâine, în timpul programului ei de lucru, trebuie să se prezinte, ”cu voioșie” și cu mai multe rude, la mitingul electoral, ca s-o ovaționeze pe Viorica Dăncilă. Răspunsul femeii este edificator: e pregătită, și-o să vină cu zece apropiați.

 

La precedenta vizită în Gorj, în data de 18 mai a.c., Viorica Dăncilă a mințit că va face public raportul privind verificările efectuate de corpul de control al premierului la CE Oltenia.  Deși documentul descrie și probează numeroase posibile fapte infracționale, săvârșite de Sorinel Boza, de alți directori și de membri ai Consiliului de Supraveghere,  Viorica Dăncilă nu l-a mai prezentat public și nici nu a dispus măsurile legale care se impuneau.

Mai mult,  fostul premier nu a formulat nici un răspuns la solicitarea de acces la informatii publice de mai jos, încălcând Legea 544/2001. Purtătorul de cuvânt al premierului, Nelu Barbu, ne-a mințit de mai multe ori  că vom primi un răspuns în termenul legal.

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 644: Stoltenberg subliniază diferențele dintre conflictele din Ucraina și Gaza

Şeful NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că dreptul internaţional trebuie să se aplice în toate conflictele, dar că războaiele din Ucraina şi Gaza sunt...

Atacurile asupra trupelor americane din Irak și Siria s-au oprit de la armistițiul Israel Hamas

Atacurile altădată aproape zilnice asupra trupelor americane staţionate în Irak şi Siria au încetat de când armistiţiul dintre Israel şi Hamas a intrat în...

Disoluția unui partid de laborator/ “Cine nu sare ia condamnare!”

Liderii tefeliștilor n-au mai sărit demult. După lansarea acuzațiilor de corupție formulate de DNA la adresa lui Vlad Voiculescu și a Ioanei Mihăilă, USR-ul s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă