Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Stop migratiei primarilor si consilierilor

Primarii si consilierii locali sau judeteni care-si dau demisia sau sunt exclusi din partidul care i-a propulsat in functie isi vor pierde mandatul, au hotarat, ieri, senatorii din Comisiile juridica si pentru administrarea teritoriului. ...

Share

Andreea Nicolae 0 comentarii

16.02.2006 - 00:00
Primarii si consilierii locali sau judeteni care-si dau demisia sau sunt exclusi din partidul care i-a propulsat in functie isi vor pierde mandatul, au hotarat, ieri, senatorii din Comisiile juridica si pentru administrarea teritoriului. Reglementarile coercitive ar putea fi extinse si asupra parlamentarilor, dar pentru acest lucru se impune, mai intai, revizuirea Constitutiei.
Comisiile reunite ale Senatului s-au pronuntat asupra a doua propuneri de modificare a Legii nr. 393 din 2004 privind Statutul alesilor locali, una apartinand PD, cea de-a doua semnata de cinci deputati PNL. Dat fiind ca aveau acelasi obiect de reglementare, senatorii au decis respingerea primei propuneri, cu inglobarea unor prevederi din aceasta in cea de-a doua propunere, cea liberala.
S-a convenit, astfel, ca primarii, consilierii locali sau judeteni sa-si piarda mandatul in cazul in care pleaca sau sunt exclusi din partidul care i-a propulsat in functie.
In cazul consilierilor, locul ramas vacant va fi ocupat de urmatorul situat pe lista, iar in cazul primarilor se declanseaza procedura de alegeri anticipate. "Aceasta lege a migratiei va stabiliza functiile politice alese. S-a vazut ce s-a intamplat in acesti 16 ani, cand migratia politica a distorsionat nu numai vointa electoratului, dar si partidele politice", a declarat Mircea Toader, secretar de stat in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor. Reprezentantul Guvernului a mai spus ca s-a incercat prin actuala propunere eliminarea constrangerilor asupra primarilor si limitarea posibilitatilor de repartizare a fondurilor de catre Consiliile judetene pe criterii politice. Stoparea migratiei primarilor si consilierilor s-a bucurat si de sustinerea reprezentantilor PSD, deranjati probabil de numarul tot mai mare de primari care au schimbat tabara social-democrata cu cea democrata. "Pentru asezarea vietii politice e corect sa existe aceasta interdictie si cei vizati sa-si piarda mandatele", a spus si senatorul PSD Doru Ioan Taracila.

Citește totul despre:

Comentarii