Premierul Sorin Grindeanu, despre desecretizarea arhivelor SIPA: Sunt lucruri pe care românii trebuie să le afle

Prim-ministrul României, Sorin Grindeanu, îl susține pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, în ceea ce privește desecretizarea arhivelor SIPA, subliniind că sunt lucruri pe care "românii trebuie să le afle" în legătură cu acest subiect, potrivit Agerpres.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

17.05.2017 - 21:44

Prim-ministrul României, Sorin Grindeanu, îl susține pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, în ceea ce privește desecretizarea arhivelor SIPA, subliniind că sunt lucruri pe care "românii trebuie să le afle" în legătură cu acest subiect, potrivit Agerpres.

"Eu am văzut că a avut o poziție publică astăzi, domnul ministru, pe care o susțin și e conformă cu ceea ce am discutat ieri. Aceste lucruri se pot face respectând legile în vigoare. E cât se poate de simplu. De ce? Pentru că e important să înlăturăm orice umbră care poate plana asupra actului de justiție din România și, în acest caz, știm despre ceea ce vorbim, iar (...) singurul lucru care (...) să conducă aceste instanțe e legea, nu altceva", a declarat Grindeanu.

Premierul a mai spus că știe despre dezbaterea existentă legată de cei care au avut acces la arhivele SIPA și de faptul că s-ar fi făcut anumite copii.

"Astea sunt lucruri pe care românii trebuie să le afle, pentru că e normal, e absolut normal. Partea cealaltă (desecretizarea — n.r.), de asemenea o susțin, cu respectarea, așa cum am spus, a prevederilor legale în vigoare", a adăugat Grindeanu.

Pe de altă parte, Grindeanu a făcut referire la Legea privind răspunderea magistraților, precizând că "este necesară".

"N-o să le placă magistraților ceea ce spun, dar e necesară. (...) Și dânșii sunt oameni care până la urmă trebuie să aibă un cadru care să-i facă răspunzători vizavi de actul de justiție pe care îl îndeplinesc. Eu cred că nu inventăm noi lucrurile astea. Sunt legi care funcționează peste tot în lume", a punctat Grindeanu.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...