Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iohannis a acceptat demisia lui Nițu

Președintele Klaus Iohannis a primit demisia procurorului general Tiberiu Nițu din funcție și a acceptat-o, a anunțat Administrația Prezidențială. Tiberiu Nițu și-a anunțat marți demisia din funcția de procuror general al României. Citeșt

Share

Avram Eliza 0 comentarii

Actualizat: 02.02.2016 - 18:14

Președintele Klaus Iohannis a primit demisia procurorului general Tiberiu Nițu din funcție și a acceptat-o, a anunțat Administrația Prezidențială.

Tiberiu Nițu și-a anunțat marți demisia din funcția de procuror general al României. El este implicat în dosarul fostului vicepremier Gabriel Oprea, privind folosirea nelegală a coloanelor oficiale, conform DNA. 

Citește și: Procurorul general al României și-a dat demisia!

Redăm o parte din declarația lui Nițu privind demisia: 

”Cu referire la cel de al doilea eveniment, constând în lansarea în spaţiul public de către unele instituţii media a unor afirmaţii referitoare la o presupusă încălcare a legii de către mine, respectiv „folosirea coloanei oficiale fără drept”, doresc să precizez câteva lucruri şi să le reiterez pe cele deja exprimate în cursul lunilor octombrie – decembrie 2015:
• Nu am solicitat şi nu am beneficiat de coloană oficială în sensul în care această noţiune este definită prin lege. 
• Mi s-a asigurat un dispozitiv de însoţire şi protecţie.
• Stabilirea unui anumit nivel de protecţie pentru diverse categorii de demnitari şi punerea în practică a măsurilor de protecţie sunt atributul instituţiilor specializate ale statului şi nu al beneficiarului protecţiei.
• Măsurile de protecţie asigurate procurorului general al României de către instituţiile specializate ale statului sunt proporţionale cu riscurile potenţiale la care acesta este expus în exercitarea anumitor atribuţii de serviciu, astfel cum acestea sunt prevăzute de legislaţia în vigoare.  
• În întreaga mea carieră de magistrat, precum și în funcția de procuror general, am fost permanent preocupat de respectarea legii și a normelor deontologice.”

Citește totul despre:

Comentarii

loading...