17.4 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăPoliticăGabriela Firea pregătește o concurență serioasă pentru Nicușor Dan în Alegerile Locale

Gabriela Firea pregătește o concurență serioasă pentru Nicușor Dan în Alegerile Locale

Alegerile locale din iunie 2024 se anunță a fi o luptă strânsă între Nicușor Dan și Gabriela Firea, potrivit datelor celui mai recent sondaj Avangarde, publicat ieri. Gabriela Firea are deja, chiar înainte de startul campaniei, un scor de 24%, fiind la doar câteva procente distanță de Nicușor Dan (31%), în timp ce candidatul PUSL, Constantin Popescu Piedone, se află pe un trend descrescător, cu doar 20% dintre preferințele de vot ale bucureștenilor.

Prin decizia PSD de a merge pe listă separată pentru București, Gabriela Firea a intrat direct pe a doua poziție în preferințele exprimate în sondaje. Fostul primar are o rată de conversie de 76% la sută din voturile electoratului social-democrat din București. Ținând cont de popularitatea de care se bucură, Firea ar urma să ajungă la o conversie de aproximativ 90% din votanții PSD la începutul campaniei electorale, adică aproximativ 34% dintre locuitorii Capitalei.

“Gabriela Firea este perseverentă, va veni cu proiecte și va fi susținută de primarii în funcție. Gabriela Firea întrunește 90% din voturile Partidului Social Democrat. Înainte de a intra în campanie, PSD avea 34% în București”

, afirmă premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Marcel Ciolacu a precizat duminică, la lansarea oficială a candidaturii Gabrielei Firea la Primăria Capitalei, că aceasta poate recupera diferența față de contracandidatul Nicușor Dan.

“(…) dacă doamna Firea, împreună cu Daniel, cu Robert, cu toată echipa, cu toți candidații și ați văzut că am nominalizat și candidații comuni de la sectoare, cei propuși de Partidul Național Liberal, se vor concentra în aceste 30 de zile, în afara proiectelor pe sectoare și proiectul mare integrat pe Capitală să-l prezinte bucureștenilor, cu certitudine că aveți în fața noastră atât viitorul primar al Capitalei, cât și viitorii primari de sectoare, pentru că bucureștenii vor hotărî.”

Potrivit listelor oficiale ale Autorității Electorale Permanente, pentru București, la alegerile locale din acest an sunt înscrise 1.793.236 de persoane.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Vasile Bănescu (BOR): “Victoria lui Nemo (Nimeni), zdrobitoare asupra firescului și insultătoare la adresa Muzicii”

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortdoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, comentează în termeni duri finala concursului Eurovision, susținând că ea a reprezentat "Victoria lui...

Cea mai mare despăgubire achitată în 2023, în România

O companie membră a Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) a achitat, anul trecut, în baza poliţei de asigurare...

Românii fac show în Turcia! Drăguș a marcat două goluri pentru Gaziantep

Internaționalul român Denis Drăguș a reușit o „dubla”, iar Alexandru Maxim a oferit nu mai puțin de trei pase decisive în victoria categorică obținută...
Ultima oră
Pe aceeași temă