17.6 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăPoliticăFostul primar Neculai Onțanu are partid nou și atacă PSD

Fostul primar Neculai Onțanu are partid nou și atacă PSD

Acesta a anunțat că ADER este un partid ce centru-stânga, ce vrea să intre în PES.

Onțanu a declarat, în cadrul Școlii de Vară ADER de la Azuga, că România trebuie să schimbe macazul. Potrivit acestuia, politicile social-economice ale guvernanței PSD sunt total greșite. “Este o discrepanță foarte mare între localități. În unele zone elevii au burse mari. Credem că ar trebui la nivel național să se stabilească un standard al burselor, ele să fie unitare. Un copil în școală intră la ora 8 și iese la 13-14. Mai are și teme, deci el muncește mai mult ca un adult care merge 8 ore la muncă. De aceea ei au nevoie de sprijin moral și financiar”, a explicat președintele partidului, Neculai Onțanu.

Acesta a ținut să precizeze că noua formațiune politică va participa la toate alegerile următoare: parlament, primării și președinție, explicând că partidul se bazează pe oameni cu experiență și cu școală, nu pe oameni care au prietenii și pe carnete de partid. “Nu mai vrem guvernanți de ocazie. Dacă ne uităm la galeria de miniștrii, secretari de stat – vedem că nu contează decât carnetul de partid, nu experiența. Singurul criteriu a fost cel al prieteniilor păguboase. Este extrem de grav că avem secretari de stat și miniștri despre care nu știm cu ce se ocupă. Avem o guvernare extrem de slabă. Nu mai vrem ca oamenii de afaceri locali să fie hăituiți și cei străini să își ducă Capitalul afară. Dorim politici bazate pe dezvoltare economică”, a explicat Onțanu.

Neculai Onțanu a explicat că partidul susține familia creștină.

 

Nu a văzut statul paralel și ia în considerare o nouă candidatură

Întrebat de presă dacă va candida, președintele partidului, Neculai Onțanu, nu a exclus acest lucru. “Vom avea candidați la toate alegerile: europarlamentare, parlamentare, locale și prezidențiale”, a declarant Onțanu.

Întrebat de presă la școala de vară de la Azuga dacă crede în statul paralel, liderul ADER a precizat că nu a văzut statul paralel, nici pe stradă, nici în sufrageria lui Oprea, unde admite că a fost. “Am fost acasă la domnul Gabriel Oprea, cu care am o relație normal, dar avem drumuri diferite acum. Nu am știut și nici nu am văzut să fie acolo personajele de care se vorbește în presă. Am plecat devreme, pentru că era Sf. Nicolae și mă aștepta familia acasă. Am ciocnit un pahar cu dl Oprea atunci și cu dl general Anghel Iordănescu atunci”, a precizat Onțanu.

Întrebat dacă Gabriel Oprea are loc în ADER, Onțanu a spus că “sunt viziuni diferite” între UNPR și noul partid.

 

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Lasconi l-a luat pe Drulă pe la spate, cu avânt (câmpu)lungesc

Ilustrație: Marian Avramescu Alegerile locale și europarlamentare, teoretic, finalizate recent – dacă mai facem uitate câteva sute/mii buletine de vot – au scos la...

Lasconi l-a luat pe Drulă pe la spate, cu avânt (câmpu)lungesc

Ilustrație: Marian Avramescu Alegerile locale și europarlamentare, teoretic, finalizate recent – dacă mai facem uitate câteva sute/mii buletine de vot – au scos la...

Șoșoacă a leșinat după ce ar fi înghițit un jandarm de la brută(rie) care i-a căzut greu

Ilustrație: Marian Avramescu Serviciul de Ambulanță și SMURD au fost apelate să intervină, după ce senatoarea cu potențial de europarlamentar și cu SOS, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă