Discuţii Orban - Barna - Cioloş - organizaţii civice pentru coordonare

Ludovic Orban, Dan Barna şi Dacian Ciolos participă duminică la o conferinţă de presă comună cu grupurile civice care au organizat protestele contra puterii, informează HotNews.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

10.12.2017 - 15:14

Câteva dintre organizaţiile civice care au participat şi participă la protestele contra alianţei PSD-ALDE de la guvernare au demarat consultări cu partide de opoziţie pentru a găsi modalităţi de combatere a acţiunilor nedemocratice ale puterii.

„Încercările PSD-ALDE din ultimele săptămâni de a impune, în Parlament, Legile Justiției prin abateri de la procedurile democratice au adus societatea și democrația românească într-un moment critic. Este timpul ca aceia care vor să oprească derapajele Puterii să înceapă să comunice cât mai mult și să găsească punctele de convergență, astfel încât, împreună, să se opună metodelor abuzive ale PSD-ALDE.
Din acest motiv, o parte dintre organizațiile civice participante la proteste au inițiat consultări cu partidele parlamentare din Opoziție pentru a identifica modul cel mai eficient și democratic de a determina PSD-ALDE să renunțe la atacul concertat asupra normelor, procedurilor și conduitei democratice”, se arată într-un comunicat al organizațiilor civice. 

La aceste consultări participă şi preşedintele PNL, Ludovic Orban, liderul USR, Dan Bârnă, şi Dacian Ciolos, preşedintele Platformei România 100, care a anunţat duminică că va fi înființat un partid politic desprins din Platformă.

Prin aceste discuţii se caută modalităţi de comunicare şi de acţiune împotriva campaniei PSD-ALDE de modificare a legilor justiţiei.

Comentarii