24.8 C
București
vineri, 7 iunie 2024
AcasăPoliticăCiolacu: Nu voi accepta ca o coaliţie să conducă guvernul României

Ciolacu: Nu voi accepta ca o coaliţie să conducă guvernul României

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi, în contextul referiririi la variantele de reducere a preţurilor la alimente, că nu va accepta ca o coaliţie să conducă guvernul României, dar, aşa cum a făcut când Nicolae Ciucă a fost prim-ministru, deciziile majore le vor lua împreună. El a spus despre reducerea preţurilor la alimentele de bază, că nu vorbeşte de preţuri plafonate. 

”Eu vorbesc de un întreg ansamblu şi o schemă aplicată pe întreg lanţul, voi veni cu această schemă în guvern, indiferent dacă va fi acord, acordul nu poţi să-l faci numai cu reteilerii, ci şi cu producători, distribuitori şi importatori”, a spus Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat despre varianta reducerii TVA pentru anumite categorii de alimente.

 ”Există o recomandare a Comisiei Europene să avem doar două praguri de TVA. Nu ştiu, am văzut foarte des în spaţiul public discutându-se despre TVA zero. Vă anunţ oficial că acest lucru nu se poate. Comisia Europeană nu acceptă o astfel de variantă pentru niciun produs. Astăzi, la 15.30, împreună cu preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, voi avea o discuţie cu ministru Finanţelor, cu ministrul Agriculturii şi cu ministrul Fondurilor Europene. Sunt ferm convins că în cursul zilei de azi vom lua o decizie”, a spus premierul, după o întâlnire cu ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Marcel Ciolacu a precizat că din experienţa trecută, orice reducere la TVA a adus o ieftinire pe o perioadă foarte limitată de timp.

”Normal că a adus mai mică colectarea la stat, iar în două săptămâni preţuirile au fost la fel. Eu nu vorbesc de preţuri plafonate. Eu vorbesc de un întreg ansamblu şi o schemă aplicată pe întreg lanţul. Voi veni cu această schemă în guvern, indiferent dacă va fi acord, acordul nu poţi să-l faci numai cu reteilerii, ci şi cu producători, distribuitori şi importatori, fiindcă nu poate produsele pe care le consumăm sunt din România. Am să-mi asum acest lucru pentru că trebuie făcut”, a afirmat premierul Ciolacu.

Despre faptul că preşedintele PNL Nicolae Ciucă a spus că o Ordonanţă pentru a reglementa aceste preţuri va aduce penurie, Ciolacu a spus:  ”Sunt ferm convins că azi vom avea aceleaşi informaţii şi vom lua o decizie. Nu voi accepta ca o coaliţie să conducă guvernul României, dar, aşa cum am făcut când Nicolae Ciucă a fost prim-ministru, deciziile majore să le luăm împreună”.

Ciolacu a mai spus că a înţeles ce s-a întâmplat în Ungaria, unde a fost o penurie. ”Măsura nu a fost cea pe care vrem să o luăm noi în acest moment”, a precizat Marcel Ciolacu, arătând că astăzi se va ieşi pe o formă pe care o vor aproba joi în şedinţa de Guvern.

Cristina
Cristina
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Cei mai importanți lideri occidentali, în frunte cu Joe Biden, participă la comemorarea debarcării din Normandia. Rusia nu a fost invitată

Lideri de prim rang din țările democratice, printre care președintele Joe Biden, regele Charles al III-lea, președintele Emmanuel Macron, cancelarul Olaf Scholz și premierul...

Angajații Radio România ar putea rămâne fără contract colectiv de muncă

Angajații din Societatea Română de Radiodifuziune (Radio România) ar putea rămâne fără contract colectiv de muncă, anunță un comunicat transmis de Federația Națională a...

Putin avertizează țările occidentale că Rusia ar putea înarma inamicii lor

Președintele rus Vladimir Putin a avertizat țările occidentale că fac un „pas foarte serios și periculos” prin furnizarea de arme Ucrainei, ceea ce ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă