37.8 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăInternaționalCei mai importanți lideri occidentali, în frunte cu Joe Biden, participă la...

Cei mai importanți lideri occidentali, în frunte cu Joe Biden, participă la comemorarea debarcării din Normandia. Rusia nu a fost invitată

Lideri de prim rang din țările democratice, printre care președintele Joe Biden, regele Charles al III-lea, președintele Emmanuel Macron, cancelarul Olaf Scholz și premierul Justin Trudeau, participă, în ziua de 6 iunie 2024, în Franța, la ceremonia prin care se comemorează 80 de ani de la debarcarea din Normandia.

Acțiunea militară din Normandia, din 6 iunie 1944, este cea care a dat o lovitură decisivă împotriva ocupației germane și a favorizat victoria aliaților în cel de-al Doilea Război Mondial.

La ceremonia din Normandia, din 6 iunie 2024, participă și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. În schimb, din Rusia nu participă nimeni, întrucât Rusia nu a fost invitată la această ceremonie. Neinvitarea Rusiei, cu toate că, în cel de-al Doilea Război Mondial, Rusia era aliată cu SUA și cu Marea Britanie, este o consecință a actualului război pe care Rusia îl poartă acum în Ucraina.

După evenimentul din 6 iunie 2024, președintele SUA, Joe Biden, va merge la Paris, într-o vizită de stat, la invitația președintelui Emmanuel Macron.

Nu există informații despre participarea vreunui reprezentant al statului român la ceremonia care se desfășoară în Normandia, la data de 6 iunie 2024. În această zi, președintele Iohannis participă la o reuniune la Ambasada Belgiei iar premierul Ciolacu a convocat o ședință de guvern. La rândul ei, Luminița Odobescu, ministrul Afacerilor Externe, are programată o întâlnire, la București, cu ministrul de Externe din Bosnia – Herțegovina.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă