Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cererea lui Băsescu privind anularea cetăţeniei R.Moldova, respinsă

Curtea de Apel din Chişinău a respins, joi, cererea lui Traian Băsescu privind anularea decretului de retragere a cetăţeniei moldovene, menţinând decizia iniţială, dar avocatul fostului preşedinte al României a semnalat intenţia de a sesiza Curtea Supremă de Justiţie.

Share

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

10.05.2018 - 16:13

Avocatul lui Traian Băsescu, Andrei Bivol, a afirmat că decizia de retragere a cetăţeniei lui Traian Băsescu a fost una politică, relatează site-ul Deschide.md, citat de Mediafax.

"În termen de o lună o să primim decizia motivată, după care vom avea două luni la dispoziţie să o contestăm la Curtea Supremă de Justiţie. Rata de anulări a deciziilor de instanţă este destul de mare în Republica Moldova. Pentru noi nu reprezintă niciun fel de îngrijorare faptul că prima şi a doua instanţă a considerat altfel, pentru că mai este Curtea Supremă de Justiţie şi în ultima instanţă mai este şi Curtea Europeană a Drepturilor Omului, pentru că în situaţia dată sunt încălcări grave ale dreptului de a alege şi a fi ales, dar, considerăm noi, şi dreptul la un proces echitabil şi procedura prevăzută de lege este una foarte clară şi ea, în mod evident, a fost încălcată de preşedintele Igor Dodon la retragerea cetăţeniei. Acum, că instanţele nu văd sau nu vor să vadă nişte lucruri evidente este deja o altă realitate şi o altă problemă”, a declarat avocatul fostului preşedinte al României.

În luna ianuarie, Judecătoria Chişinău a respins cererea lui Băsescu privind anularea decretului de retragere a cetăţeniei. Ulterior, avocatul lui Traian Băsescu a contestat decizia instanţei la Curtea de Apel.

Fostul preşedinte al României a devenit cetăţean al Republicii Moldova în noiembrie 2016, după ce a depus jurământul la Ambasada Republicii Moldova de la Bucureşti. Traian Băsescu a primit cetăţenia moldovenească prin decretul preşedintelui Nicolae Timofti, semnat la începutul lunii iunie a anului 2016.

Ulterior, după ce Igor Dodon a ajuns preşedintele Republicii Moldova, acesta a semnatul decretul privind retragerea cetăţeniei lui Traian Băsescu.

Comentarii

loading...