11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăPoliticăCătălin Drulă anunță că România va traversa o criză economică, dar politicienilor...

Cătălin Drulă anunță că România va traversa o criză economică, dar politicienilor puterii nu le pasă

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, afirmă că România va trece printr-o criză economică, lucru pe care îl ştie întreaga clasă politică, dar reprezentanţilor puterii “nu le pasă” şi, în loc să reducă deficitul bugetar, aceştia “se mufează la banul public”.

Drulă a explicat, la TVR Info, că, deşi criza economică este un fenomen care se manifestă în întreaga Europă, dimensiunea acesteia în România ţine de deciziile economice pe care le ia Guvernul.

“În economie, întotdeauna acele procente (…) contează. Dacă ne referim, de exemplu, la faptul că ne împrumutăm cu 9,5% dobândă efectivă, acum, la obligaţiunile pe care le emite statul român. Dacă ar fi 7% – pare o diferenţă academică, 7, 9… Nu, chiar contează. Contează dacă rata la creditele pe care le plătesc oamenii, ROBOR, dacă e 6% sau 8%. Contează dacă leul e 5 sau 5,5, deci toate aceste nuanţe. Adică, o criză economică poate e generalizată pe întreg continentul, dar dimensiunea crizei economice în România e determinată de acţiunea acestui guvern, de politica fiscală. (…) Ce ar trebui să facă Guvernul e (…) să reducă deficitul bugetar: cheltuielile să fie pe măsura veniturilor. Or, în momentul de faţă, România, la 4 lei care vin la bugetul de stat mai împrumută încă doi : un leu ca să acopere datoriile din trecut şi un leu ca să acopere cheltuielile de funcţionare. Închipuiţi-vă că într-o familie care are un venit de 4.000 lei ai cheltuieli de 6.000 lei în fiecare lună. Cât poate să ţină? Va bubui, ei ştiu că va bubui la anul, ştie toată această clasă politică – şi putere şi opoziţie – că va urma o criză economică. Cei de la putere sunt cei cărora nu le pasă de această criză. Ce fac în timpul ăsta e să se mufeze la banul public”, a mai afirmat liderul USR, potrivit agerpres.ro.

Drulă crede că România se îndreaptă în mare viteză spre o catastrofă

Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, face o predicție sumbră și spune că România se îndreaptă cu mare viteză spre o catastrofă, având o coaliție a falimentului la butoane.

România se îndreaptă „cu toată viteza către o catastrofă”, iar coaliţia de guvernare este „una a falimentului la butoane”, a declarat, joi, preşedintele USR, deputatul Cătălin Drulă.

„Ne îndreptăm cu toată viteza către o catastrofă, avem o coaliţie a falimentului la butoane, iar rezultatele le văd în fiecare zi românii prin indicatori simpli – inflaţie record, creştere necontrolată a preţurilor, îndatorare criminală, creşterea cheltuielilor statului, rate mai mari, îngrăşarea clientelei de partid şi sărăcirea românilor. (…) Este dezastru! (…) Investiţiile au scăzut cu 7% . (…) Inflaţia: 13,8 % în aprilie, este enorm!”, a afirmat Drulă, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, România se împrumută de pe pieţele de capital la „cea mai mare” dobândă din ultimele două decenii, iar datoria externă a depăşit în premieră 50% din PIB, în timp ce cheltuielile statului cresc.

„Este foarte grav. Este foarte important să tragem un semnal acum cât se mai poate. Se pot lua măsuri ca peste un an sau doi să nu ajungem în scenariul Greciei. (…) Premierul Ciucă nu înţelege absolut deloc din economie, este un executant pus acolo de Iohannis, arhitectul acestei coaliţii dezastruoase, omul care a dat afară USR de la guvernare. USR care a făcut PNRR, care a guvernat profesionist a fost dat afară ca să aducă PSD la guvernare. Lui Ciolacu nu-i pasă. Nu va avea curajul să preia guvernarea la rotativă, peste un an, pentru că ştie ce dezastru lasă în urmă. Se pregătesc să dea ‘tunul’ pentru ei, ‘tunul’ pentru clientela de partid şi după aia să fugă – după noi potopul, ăsta e modelul de guvernare PSD pe care l-am văzut rând pe rând în ultimi 20 – 30 de ani. Ce e cel mai grav este că se face cu PNL care a devenit cârpa lor de şters pe picioare. Acesta este bilanţul real al guvernării”, a susţinut deputatul USR, potrivit agerpres.ro.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Vreme rea în toată țara, până joi dimineață

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de precipitaţii însemnate cantitativ şi intensificări de vânt, valabilă până joi dimineaţa în...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente, conform studiilor – Grafic

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele....
Ultima oră
Pe aceeași temă