16.1 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăPoliticăDrulă crede că România se îndreaptă în mare viteză spre o catastrofă

Drulă crede că România se îndreaptă în mare viteză spre o catastrofă

Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, face o predicție sumbră și spune că România se îndreaptă cu mare viteză spre o catastrofă, având o coaliție a falimentului la butoane.

România se îndreaptă “cu toată viteza către o catastrofă”, iar coaliţia de guvernare este “una a falimentului la butoane”, a declarat, joi, preşedintele USR, deputatul Cătălin Drulă.

“Ne îndreptăm cu toată viteza către o catastrofă, avem o coaliţie a falimentului la butoane, iar rezultatele le văd în fiecare zi românii prin indicatori simpli – inflaţie record, creştere necontrolată a preţurilor, îndatorare criminală, creşterea cheltuielilor statului, rate mai mari, îngrăşarea clientelei de partid şi sărăcirea românilor. (…) Este dezastru! (…) Investiţiile au scăzut cu 7% . (…) Inflaţia: 13,8 % în aprilie, este enorm!”, a afirmat Drulă, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, România se împrumută de pe pieţele de capital la “cea mai mare” dobândă din ultimele două decenii, iar datoria externă a depăşit în premieră 50% din PIB, în timp ce cheltuielile statului cresc.

“Este foarte grav. Este foarte important să tragem un semnal acum cât se mai poate. Se pot lua măsuri ca peste un an sau doi să nu ajungem în scenariul Greciei. (…) Premierul Ciucă nu înţelege absolut deloc din economie, este un executant pus acolo de Iohannis, arhitectul acestei coaliţii dezastruoase, omul care a dat afară USR de la guvernare. USR care a făcut PNRR, care a guvernat profesionist a fost dat afară ca să aducă PSD la guvernare. Lui Ciolacu nu-i pasă. Nu va avea curajul să preia guvernarea la rotativă, peste un an, pentru că ştie ce dezastru lasă în urmă. Se pregătesc să dea ‘tunul’ pentru ei, ‘tunul’ pentru clientela de partid şi după aia să fugă – după noi potopul, ăsta e modelul de guvernare PSD pe care l-am văzut rând pe rând în ultimi 20 – 30 de ani. Ce e cel mai grav este că se face cu PNL care a devenit cârpa lor de şters pe picioare. Acesta este bilanţul real al guvernării”, a susţinut deputatul USR, potrivit agerpres.ro.

Drulă spune că România merge în viteză spre catastrofă, iar majorarea salariilor are nevoie de o economie puternică

În opinia sa, pentru majorarea salariilor este nevoie de o economie puternică, iar una dintre măsuri este ajustarea politicii fiscale – reducerea cheltuielilor statului, lucru despre care a vorbit şi guvernatorul BNR.

Liderul USR a completat că există sume care “se pot tăia” de la pensiile speciale şi se pot reduce angajările la stat.

“Ce se întâmplă în momentul de faţă este că ne ducem în cel mai mare dezastru care se numeşte tehnic stagflaţie. (…) De partea cealaltă, politica Guvernului este de adâncire a deficitului bugetar. (…) Nu avem nevoie de un stat atât de mare, nu avem nevoie de clientelă de partid peste tot, nu avem nevoie de pensii speciale, nu-şi doresc să echilibreze bugetul acestei ţări. Şi mai vin cu această idee, care este absolut imorală a impozitului progresiv care spune aşa: ‘Noi ne-am împrumutat, am dat petrecere pe banii voştri, acum e rândul vostru să plătiţi acum, al clasei de mijloc’. Bugetul statului vine din ce produce această clasă de mijloc. Dacă acest Guvern socialist cu epoleţi vrea să sărăcească şi mai mult anteprenorii, clasa de mijloc, cine să mai ţină toate aceste funcţii?”, a adăugat Cătălin Drulă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Candidatul independent la Casa Albă Robert Kennedy Jr. se plânge că a fost exclus din dezbaterea televizată Biden-Trump

Candidatul independent la Casa Albă Robert Kennedy Jr. s-a plâns organismului responsabil de buna desfăşurare a campaniei electorale că a fost exclus din dezbaterea...

Israelul justifică acțiunea militară de la Rafah împotriva Hamas prin existența unor tuneluri sub frontiera egipteană

Israelul afirmă că există tuneluri sub frontiera egipteană cu Fâşia Gaza pentru a justifica ofensiva sa la Rafah împotriva Hamas, a acuzat miercuri "o...

Candidatul independent la Casa Albă Robert Kennedy Jr. se plânge că a fost exclus din dezbaterea televizată Biden-Trump

Candidatul independent la Casa Albă Robert Kennedy Jr. s-a plâns organismului responsabil de buna desfăşurare a campaniei electorale că a fost exclus din dezbaterea...
Ultima oră
Pe aceeași temă