19.9 C
Bucharest
Monday, 25 September 2023
HomeOp & EdOpiniiLigia, cu femeie de serviciu?

Ligia, cu femeie de serviciu?

Acum ceva ani circula o glumă, adresată celor care comiteau erori gramaticale: Ai făcut Româna cu femeia de serviciu?

Acum, mulțumită ministrului Ligia Deca, bancul poate deveni realitate.

După ce a numărat spărgătorii de grevă, ca în piesele lui Caragiale (2 la Ploiești, 3 la Buzău, 2 Ploiești), șefa Educației, noaptea, ca hoții, cum era o vorbă pe scena politicii românești, a venit cu un proiect privind modificarea ROFUIP, astfel încât încheierea mediilor să nu mai depindă de consiliul profesoral.

Cu alte cuvinte, oricine poate încheia situația elevilor, cum dorește.

De ce nu, chiar și femeia de serviciu, în aceste condiții nu văd nimic ilegal.

Doamna Deca, cu cine ați învățat despre Educație, cu femeia de serviciu a căminului unde avea sediul organizația studențească controlată de PDL, la care ați activat, sau cu îngrijitorii de la Cotroceni?

Din aceeași serie “Deca gândește lucruri trăznite”, a mai circulat o informație pe grupurile profesorilor din teritoriu: ministrul Educației le-a transmis directorilor de școli, prin intermediul inspectorilor școlari, să încerce să-i convingă pe profesori să renunțe la grevă pentru o zi, special pentru încheierea situațiilor școlare.

Ca să vezi, chiar au existat cazuri în care directorii serviabili politic le-au solicitat acest gest aberant dascălilor, invocând “interesul față de elevi”.

Recunosc, după toate aceste declarații șocante, aberante și jignitoare pentru statutul profesorului, venite din partea ministrului Educației, mai ales marți, când se fălea în fața jurnaliștilor cu numărul în creștere al spărgătorilor de grevă, în cazul în care mă mai aflam la catedră și, ipotetic, nu mă aflam în grevă – scenariu greu de conceput, deoarece mereu am fost solidar cu colegii, indiferent unde am lucrat – sigur aș fi intrat în grevă după vorbele Ligiei Deca.

Chiar asta constat, că Deca, Ciucă și Iohannis par mai repede să stârnească mai mult furia profesorilor, lăsând impresia că invită mai multe cadre didactice la protest.

Așa văd eu lucrurile.

Cert este că de la Cotroceni se văd profesoare cu coliere de mii de euro la gât.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies