16.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăLifestyleŢSKA Moscova închide porţile suporterilor în următoarele trei meciuri europene. Alte şase...

ŢSKA Moscova închide porţile suporterilor în următoarele trei meciuri europene. Alte şase cluburi sunt anchetate de UEFA

ŢSKA Moscova închide porţile suporterilor în următoarele trei meciuri din Cupele Europene. Aşa a decis UEFA, în urma scandărilor rasiste ale fanilor moscoviţi la meciul cu AS Roma, din 17 septembrie.

Pe lângă această sancţiune, gruparea rusă a fost amendată cu 200.000 de euro şi a primit o interdicţie de a vinde bilete propriilor suporteri la meciurile disputate în deplasare în faza grupelor Ligii Campionilor.

Aceste sancţiuni vin ca urmare a "comportamentului rasist al suporterilor, a "incidentelor din tribune" şi a faptului că "fanii au aruncat cu petarde şi fumigene în teren" la meciul pierdut în deplasare cu AS Roma, scor 1-5, în prima etapă a grupelor Ligii Campionilor, potrivit Mediafax.

ŢSKA Moscova a jucat cu porţile închise şi meciul din etapa a doua grupelor, 0-1 cu Bayern Munchen, ca urmare scandărilor rasiste de la meciul cu Viktoria Plzen, din 10 decembrie 2013, din ediţia precedentă a Ligii Campionilor.

UEFA a anunţat, ieri, că a deschis şase proceduri disciplinare împotriva cluburilor Arsenal, Galatasaray, Feyenoord, Standard Liege, FC Basel şi Borussia Dortmund ca urmare a incidentelor comise de fani la meciurile disputate în cupele europene în această săptămână.

Toate cele şase cluburi sunt anchetate după ce fanii lor au aprins sau aruncat fumigene pe suprafaţa de joc.

La meciul Arsenal – Galatasaray, scor 4-1, din etapa a doua a Ligii Campionilor, fumigenele aruncate de fanii turci pe gazon l-au obligat pe arbitrul întâlnirii să oprească partida pentru câteva minute, astfel încât acestea să fie îndepărtate de pe teren.

Arsenal şi Feyenoord sunt anchetate pentru organizare deficitară, în timp ce Standard Liege, Galatasaray şi Borussia Dortmund pentru incidente în tribune.

Toate cazurile vor fi anchetate de UEFA la 16 octombrie.

 

Cele mai citite

Starea de sănătate a lui Robert Fico este una “pozitivă”

Prognoza referitoare la evoluția stării de sănătate a premierului slovac Robert Fico după tentativa de asasinat "este încurajatoare", a declarat sâmbătă ministrul slovac al...

VIDEO. Andreea Marin a dezvăluit secretul prin care își ține soțule aproape: “Construim în continuare”

Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu alcătuiesc unul dintre cele mai discrete cupluri din showbiz-ul românesc, evitând expunerea excesivă în mediul public și preferând să-și...

Allen Coliban(USR) îl provoacă pe George Scripcaru(PNL-PSD) la o dezbatere privind viitorul Brașovului

Primarul USR al Braşovului, Allen Coliban, care candidează pentru un nou mandat, l-a provocat, sâmbătă, la o dezbatere privind viitorul oraşului pe principalul său...
Ultima oră
Pe aceeași temă