1.6 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeLifestyleTravelBulgarii nu închid iarna afacerile pe litoral. Ce poți face la mare...

Bulgarii nu închid iarna afacerile pe litoral. Ce poți face la mare la aproximativ 200 de km de Capitală

Bătălia cu litoralul bulgăresc e pierdută de ani de zile. Chiar dacă tot mai mulți români preferă litoralul grecesc, în extrasezon, bulgarii încearcă să atragă turiști prin toate mijloacele, începând de la servicii spa, mâncare bună, la prețuri decente.

Am vizitat recent stațiunea bulgărească Sfinții Constantin și Elena, situată la trei ore și jumătatea de condus, adică vreo 215 km, față de București. Deși afară e frig și simți nevoia de a te relaxa în apă, dar în condiții decente, sunt încă deschise hoteluri care oferă servicii de masaj, tratamente pentru afecțiuni, tratamente corporale. Ne-am oprit la Aquahouse Hotel & Spa, unde pe lângă cele 400 de camere, mare parte cu vedere la mare, se pot face proceduri şi terapii medicale, spa & wellness, care au la bază apa termală vindecătoare.

Image of a landscape with a mountain range

,,Românii sunt cea mai populară categorie de public pentru noi și cei mai importanți pentru noi. Ei vin aici pe toată perioada anului. Dacă vor liniște, spa și tratamente perioada aceasta (nr. extrasezon) este recomandată. În extrasezon, prețurile sunt mult mai accesibile deoarece sunt și mai puțini turiști și este totodată un moment bun pentru a face tratamente.”, ne-a spus Miglena Mednikarova, manager de hotel. 

Image of a scenic landscape in United Kingdom

În cadrul hotelului există personal calificat pentru masaje și tratamente. O ședință de masaj durează 50 de minute, iar în combinație cu sesiune de înot sau alte activități te face ca nou.

,,Folosim o tehnologie specială pentru a prelucra apă sărată din Marea Neagră pe baza căreia facem tratatemente. Acest tip de tratament poate fi folosit pentru toți turiștii mai puțin pentru bebeluși.”, ne-a declarat Nikolai, spa manager.

Metoda folosită în cadrul acestui complex spa a fost bună și pentru pacienții cu COVID.

A colorful landscape with trees and a river.

,,Am avut pacienți cu COVID care au primit tratament. Am avut programe personalizate pentru tratarea pacienților cu COVID. În mare parte au fost pacienți din Germania, deoarece acolo au avut acces la tratamente balneologice. Este de menționat importanța generatorului de oxigen pentru producerea unei concentrații ridicate de oxigen prin care cu ajutorul unei măști, pacientul acesta putând să fie absorbit mai bine de celulele și tesuturile organismului.”, ne-a declarat unul dintre medicii Aquahouse Hotel & SPA.

People enjoying a city skyline from a rooftop terrace

Dincolo de aceste tratamente, poți face și plimbări în cadrul complexului, dar și pe plaja de lângă. La nici 10 kilometri se află orașul Varna, unde se pot vizita printre altele Termele Romane sau Băile Romane Odessos, ce datează din a doua jumătate a sec. II, perioadă în care pe locul actualului oraș Varna exista un oraș roman – Odessos. Băile au funcționat până la sfârșitul sec. III.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu, la DNA: Nicio decizie importantă nu era luată de domnul Cîţu fără domnul preşedinte

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a sosit vineri la DNA, în contextul anchetei privind achiziţiile de vaccinuri anti-COVID din pandemie, în care mai...
00:00:26

VIDEO. Putin va candida la alegerile prezidențiale din 2024

Președintele rus Vladimir Putin le-a transmis soldaților care au luptat în Ucraina că va candida din nou la alegerile prezidențiale din 2024, o decizie...

Un baron PSD deszăpezește drumurile din Tulcea până în 2025

Un fost deputat PSD, abonat la banii statului, dar în special la CJ Tulcea, va încasa peste 4 milioane de euro pentru deszăpezirea...
Ultima oră
Pe aceeași temă