25.7 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăLifestyleStoichiţă: Steaua a fost obligată să se despartă de armată, acum 16...

Stoichiţă: Steaua a fost obligată să se despartă de armată, acum 16 ani

Fostul antrenor al echipei Steaua, Mihai Stoichiţă, declară că i se pare ciudat că marca Steaua a ajuns din nou în proprietatea armatei, în condițiile în care clubul a fost nevoit să se despartă de MAPN în urmă cu 16.

"Întâmplător eu am fost cel care a făcut despărţirea acestui club de armată. Forţat. Pentru că am fost obligaţi, noi nu am vrut să ne despărţim de armată. Interesant este că acum armata vrea să se unească din nou cu Steaua. E foarte interesant. Ştiu că a fost o întreagă tevatură, prin 1997 au fost obligate toate cluburile să nu mai fie departamentale. Iar acum, cu surprindere, văd că se poate şi invers. Acum după 16 ani mi se pare cel puţin ciudat să revii asupra unei decizii. Decizia a fost luată bilateral, pentru că actele au fost semnate de avocaţi care aparţineau Ministerului Apărării Naţionale. Steaua a costat şi foarte mult în aceşti ani, nu doar s-au adus bani. Au fost şi perioade de suferinţă. Eu sper să fe înţelepţi şi să se ajungă la o înţelegere, să se ia o hotărâre prin care să nu se distrugă şi ceea ce mai avem. Şi aşa avem un campionat distrus, măcar asta să mai păstrăm", a declarat Stoichiţă, conform Mediafax.

Tehnicianul consideră că Steaua nu ar trebui să continue sub o altă denumire: "Un alt nume pentru Steaua? Nu ştiu nu cred. Nu sunt poet, nu ştiu ce analogie aş putea face. Lumea ne cunoaşte în Europa sub denumirea de Steaua, nici CCA, nici altfel. Ar trebui să fim împăciuitori, ca să mai avem ceva".

Instanţa supremă a anulat, la 3 decembrie, printr-o decizie irevocabilă, marca Steaua Bucureşti înregistrată de clubul de fotbal al lui Gigi Becali, în procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a anulat, prin decizia din 3 decembrie, marca Steaua Bucureşti înregistrată sub nr. 061735 în 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA.

FC Steaua şi CSA Steaua au anunţat, luni, că au ajuns la un acord, valabil până la 15 decembrie, astfel încât activitatea echipei de fotbal în Liga Europa şi în Cupa Ligii să nu fie afectată în această săptămână. După data de 15 decembrie, cluburile vor continua discuţiile pentru a pune în practică decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu privire la marca Steaua.

Cele mai citite

Iohannis, mesaj de Ziua Drapelului Național

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj de Ziua Drapelului Naţional, context în care a subliniat apartenenţa României la NATO, UE şi ONU şi...

Maramureș: Șoferul unei mașini de la salubritate a sărit de la volan şi a murit după ce s-a lovit de un podeţ

Angajaţii de la salubrizare se aflau la finalul programului de lucru când, într-o pantă abruptă din satul Văleni, Maramureş, maşina de gunoi ar fi...

Viktor Orban „a recidivat”: În 2013, în România, a murit un om după un accident cu o mașină din coloana oficială

Accidentul a avut loc în timp ce coloana oficială a lui Viktor Orban gonea spre aeroportul din Stuttgart. Cum se întâmplă în astfel de...
Ultima oră
Pe aceeași temă