27.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăLifestyleRomânia - Grecia: Ce NU trebuie să facă suporterii, ca naționala să...

România – Grecia: Ce NU trebuie să facă suporterii, ca naționala să nu fie SANCȚIONATĂ de UEFA

Grupa F a preliminariilor Euro 2016 va avea un deznodământ strâns, mai ales în ceea ce privește primele două locuri, astfel că fiecare detaliu trebuie tratat de către FRF cu maximă seriozitate. Suporterii pot contribui și ei la un parcurs al naționalei, lipsit de probleme în ultimele etape.

Nu de puține ori echipele naționale au de suferit de pe urma comportamentului unora dintre suporterii săi. Spre exemplu Serbia și Albania au fost ambele penalizate din cauza violențelor între suporteri la meciul direct. Sârbii care au pornit în această campanie cu -3 puncte au ratat calificarea la Euro 2016.

Jandarmeria Capitalei a anunțat ce le este interzis suporterilor, lucruri care dacă nu sunt respectate pot duce chiar și la sancțiuni din partea UEFA, uneori fiind vorba de sume de bani, alteori de meciuri pe teren propriu cu tribunele goale sau chiar cu puncte scăzute.

Printre lucrurile interzise se numără: deţinerea, folosirea sau efectuarea oricăror operaţiuni cu materiale pirotehnice; accesul în stadion cu substanţe toxice, băuturi alcoolice, recipiente, corpuri contondente, cuţite, pumnale ori alte asemenea obiecte care pot pune în pericol siguranţa participanţilor la această competiţie sportivă; afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă.

Violențele pe stadion sau întreruperea meciului prin aruncarea de torțe sau petarde pe teren sunt printre cele mai frecvente cauze care au adus sancțiuni echipelor care au evoluat pe teren propriu.

Peste 600 de jandarmi vor asigura ordinea publică la partida România – Grecia.

Accesul spectatorilor în stadion se va face, începând cu ora 19.45, doar pe bază de bilete sau invitaţii. În interiorul complexului va avea loc înaintea partidei o activitate de divertisment la care vor putea participa toţi posesorii de bilete, accesul la acest spectacol urmând a fi permis începând cu ora 17.00.

La acest meciul România – Grecia, din etapa a 8-a a preliminariilor Euro 2016, care are loc de la ora 21.45, sunt așteptați peste 35.000 suporteri.

Urmărește aici LIVE TEXT România – Grecia: ora 21.45, preliminarii Euro 2016. Goana după cele trei puncte de AUR!

Cele mai citite

Decizia luată de Vladimir Putin după 24 de ani!

Președintele rus Vladimir Putin va vizita Coreea de Nord în această săptămână pentru prima dată în ultimii 24 de ani, au anunțat cele două...

Kremlinul califică remarca șefului NATO privind armele nucleare drept o escaladare a tensiunii

Kremlinul a declarat că o remarcă a șefului NATO, Jens Stoltenberg, potrivit căreia alianța militară poartă discuții privind desfășurarea mai multor arme nucleare, reprezintă...

Edi Iordănescu: Astăzi s-a născut „Generația de Suflet”

Selecționerul Edi Iordănescu a vorbit după victoria istorică a României, scor 3-0 contra Ucrainei, la debutul din EURO 2024, despre ”Generația de Suflet” care...
Ultima oră
Pe aceeași temă