14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăLifestyleRomânia, favorită pe hârtie în meciul cu Irlanda de Nord

România, favorită pe hârtie în meciul cu Irlanda de Nord

Florin Gardoş a declarat, miercuri, că România este mai valoroasă decât Irlanda de Nord pe hârtie, însă adversarii de sâmbătă nu ocupă întâmplător locul de lider în grupa F a preliminariilor Euro 2016.

"Ne aşteaptă un meci dificil cu echipa de pe primul loc. Nu întâmplător adversarii noştri sunt acolo zic eu. Teoretic, pe hârtie, echipa naţională a României este mai valoroasă, dar am văzut că ei au avut până acum o campanie excelentă. E o echipă foarte determinată, puternică, e clar că nu va fi uşor", a spus jucătorul primei reprezentative.
Gardoş a afirmat că are o relaţie apropiată cu Steven Davis, căpitanul naţionalei Irlandei de Nord, care îi este coechipier la Southampton. "Am vorbit puţin cu Steven Davis, avem o relaţie destul de apropiată. El a ieşit accidentat la ultimul nostru meci de campionat, mi-a fost cam jenă să îl întreb dacă va juca vineri sau nu. Normal că erau glume prin vestiar, se întrebau (n.r. – ceilalţi colegi) cine vine învingător, acum, vom vedea", a adăugat Florin Gardoş, potrivit Mediafax.
Întrebat dacă îi este teamă că nu va mai fi convocat la naţională din cauza faptului că nu joacă la echipa de club, Gardoş a afirmat că se consideră "un jucător valoros" care va fi în continuare măcar rezervă la prima reprezentativă. "Nu, nu mi-e teamă. Până a urmă eu consider că sunt un jucător valoros, chiar dacă nu am jucat atât de mult. Măcar sunt aici, fac parte din lot. Atât timp cât nu joc la Southampton probabil că nu voi fi titular la naţională. Dar cred că situaţia a fost similară şi la meciul cu Ungaria, şi am intrat şi am avut o evoluţie ok, nu au fost probleme", a explicat fundaşul.
Fotbalistul susţine că numirea lui Anghel Iordănescu în funcţia de selecţioner este cea mai bună variantă pentru echipa naţională. "Nu mă aşteptam să vină, însă după ce a plecat domnul Piţurcă, normal că mă aşteptam. Eu sunt convins că este varianta cea mai bună şi că în formula asta vom merge la Euro. Ne înţelegem foarte bine cu domnul Iordănescu, are o experienţă uriaşă, putem să vorbim orice", a precizat Gardoş.
Partida România – Irlanda de Nord, din etapa a patra a Grupei F a preliminariilor Campionatului European din 2016, se va disputa vineri, de la ora 21.45, pe Arena Naţională din Bucureşti.

Cele mai citite

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...
Ultima oră
Pe aceeași temă