Regina Marii Britanii se va muta din camerele sale de la Buckingham

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii va trebui să elibereze camerele private pe care le ocupă în Palatul Buckingham, în 2025, ca parte din programul de modernizare a clădirii desfăşurat o dată la zece ani pentru a preveni dezastre precum incendiile sau inundaţiile.

Share

Rl online 0 comentarii

05.10.2018 - 17:01

Potrivit Reuters, Palatul va trece printr-un program de reparaţii în valoare de 369 de milioane de lire sterline (481 milioane de dolari) care include înlocuirea instalaţiei electrice învechite şi a boilerelor. Lucările au început anul trecut în aprilie şi sunt programate să se încheie în 2027.

Spre finalul perioadei de reparaţii, regina în vârstă de 92 de ani şi soţul său, prinţul Philip, în vârstă de 97 de ani, vor fi nevoiţi să se mute din apartamentele pe care le ocupă în aripa de nord, pe o perioadă de aproximativ doi ani, începând cu 2025, când lucrările vor ajunge în această parte a clădirii.

"Regina este deosebit de pragmatică şi vrea să rămână în palat", le-a spus reporterilor un oficial al Casei Regale care a dorit să-şi păstreze anonimatul. "A spus 'Anunţaţi-mă când vreţi să mă mut'".

Săptămâna viitoare, o tabără destinată muncitorilor va fi instalată în curtea palatului, odată cu începerea lucrărilor la aripa estică, unde se află celebrul balcon în care Regina Elisabeta şi membrii familiei regale îşi fac apariţia la evenimentele importante.

În timpul lucrărilor, palatul va rămâne deschis pentru vizitele de stat şi alte evenimente obişnuite, iar aspectul exterior nu va fi afectat de reparaţii deoarece nu va fi instalată o schelă.

Palatul Buckingham a fost iniţial o locuinţă spaţioasă construită în 1703 şi achiziţionată de Regele George III în 1761. A fost extinsă în timpul domniei Reginei Victoria, iar faţada a fost refăcută în 1914, în regatul lui George V.

Comentarii