21 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăLifestyleCristiano Ronaldo a cucerit Balonul de Aur 2014! Vezi GOLUL anului, antrenorul,...

Cristiano Ronaldo a cucerit Balonul de Aur 2014! Vezi GOLUL anului, antrenorul, echipa și FOTBALISTA anului

Cristiano Ronaldo a cucerit trofeul Balonul de Aur 2014, păstrându-și astfel titlul câștigat și anul trecut. Portughezul i-a avut contracandidați pe argentinianul Lionel Messi și pe germanul Manuel Neuer.

Balonul de Aur pentru anul 2014, acordat de FIFA, a fost decernat luni seară, în cadrul unei gale care a avut loc la Zurich.

Cei trei finaliști ai Balonului de Aur FIFA 2014 au fost Cristiano Ronaldo, starul portughez al lui Real Madrid, deținător a 3 astfel de trofee, Lionel Messi (FC Barcelona), recordmen absolut al acestui premiu cu patru titluri și Manuel Neuer (Bayern Munchen), care în anul 2014 a reinventat postul de portar.

Vezi Live Text cu premiile acordate de către FIFA:

21:00 Cristiano Ronaldo a cucerit pentru a treia oară în carieră Balonul de Aur.

20:58 Balonul de Aur pentru fotbal feminin a fost câștigat de jucătoarea Nadine Kessler (Germania).

20:48 Premiul Ferenc Puskas, pentru cel mai frumos gol al anului, i-a fost acordat lui James Rodriguez (Columbia), pentru reușita sa din meciul cu Uruguay de la Cupa Mondială. Pentru prima dată în isorie, între cei trei finaliști ai premiului s-a aflat și o jucătoare, Stephanie Roche, alături de Robin van Persie.

20:30 Fostul internațional Pablo Aimar l-a felicitat pe Messi pentru modul în care reușește să joace fotbal. Aimar era un idol pentru adolescentul Leo Messi. Acesta a fost un moment de prezentare a unui dintre cei trei finaliști ai Balonului de Aur.

20:12 Antrenorul anului a fost desemnat neamțul Joachim Low, care a cucerit Cupa Mondială 2014 cu naționala Germaniei. El i-a avut contracandidați pe Diego Simeone (Atletico Madrid) și Carlo Ancelotti (Real Madrid).

Ralf Kellermann a câștigat titlul similar în fotbalul feminin.

20:00 Tenismenul Rafael Nadal are un dialog telefonic, în direct, cu Cristiano Ronaldo. Cei doi, prieteni în afara terenului, vorbesc despre momente importante din carieră. "Vreau să-l felicit pe Cristiano pentru anul pe care l-a avut. Cred că determinarea ta și încercarea de a crește zi de zi este un exemplu pentru tineri", i-a transmis numărul 3 ATP starului lui Real Madrid.

19:55 Premiul președintelui FIFA Joseph Blatter, pentru merite deosebite în dezvoltarea fotbalui, i-a fost acordat jurnalistului japonez Hiroshi Kagawa, în vârstă de 90 de ani. El începea să scrie cronici despre fotbal, într-o țară fără nicio cultură în acest sport, în urmă cu peste 60 de ani.

Blatter a adus un omagiu victimelor de la redacție Charlie Hebdo: "Când am acordat acest premiu unui jurnalist nu m-am gândit câtă greutate va căpăta el în contextul acestor zile (n.r. referitor la atentatele din Paris). Cred că este un premiu acordat jurnaliștilor din întreaga lume."

19:38 Mai întâi este prezentată echipa anului FIFPro: Portar – Manuel Neuer, Fundași – Philipp Lahm, Sergio Ramos, David Luiz, Thiago Silva, Mijlocași – Toni Kroos, Angel Di Maria, Andres Iniesta, Atacanți – Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Arjen Robben.

——

Cristiano Ronaldo, marele favorit și câștigător a două astfel de trofee a declarat că: "Doar Dumnezeu ştie. Dar sînt foarte fericit la Real. Am semnat un nou contract în urmă cu un an şi sînt foarte mulţumit, dar nu putem şti ce ne rezervă viitorul.  Prezentul contează. în trecut au fost mari jucători, dar ar fi interesant ca noi trei să jucăm la aceeaşi echipă. Toţi vrem să cîştigăm, eu am fost deja de 8 ori aici şi faptul că sînt şi acum e deja o performanţă extraordinară".

Lionel Messi, recordmen absolut cu 4 astfel de trofee a vorbit de asemenea la superlativ de principalul său contracandidat, amintind că Ronaldo a avut un an excelent: "Ce a făcut Cristiano Ronaldo în acest sezon a fost impresionant. Un an extraordinar".

Cel de-al treilea finalist al Balonului de Aur 2014, portarul lui Bayern Munchen, Manuel Neuer este omul care în 2014 a redefinit ideea de portar, el remarcându-se printr-un foarte bun joc de câmp, ieșind deseori din careul de 16 metri.

Cele mai citite

Burduja își face campanie pe motocicletă. “Este adevăratul candidat al dreptei”, susține Ciucă

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcția de primar general al Capitalei, apare în câteva fotografii în postură de motociclist, aceste imagini fiind postate chiar...

Burduja își face campanie pe motocicletă. “Este adevăratul candidat al dreptei”, susține Ciucă

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcția de primar general al Capitalei, apare în câteva fotografii în postură de motociclist, aceste imagini fiind postate chiar...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă