21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăLifestyleFRF modifică regulamentul: Meciurile de Cupa Ligii, luate în calcul în cazul...

FRF modifică regulamentul: Meciurile de Cupa Ligii, luate în calcul în cazul suspendărilor

FRF a modificat în regim de urgență un articol din regulament cu privire la suspendarea jucătorilor. După scandalul de după prima etapă, când s-a pus problema dacă un jucător își poate ispăși suspendarea în meciurile de Cupa Ligii, FRF a venit cu clarificări.

Comitetul de urgență al FRF, format din Răzvan Burleanu, președintele forului, Gino Iorgulescu, prim-vicepreședinte și Octavian Goga, vicepreședinte, a adus completări articolului 41, cu privire la suspendarea fotbaliștilor, conform site-ului oficial al FRF.

Astfel articolul a primit următoarea completare:

“Articolul 41 – Executarea suspendărilor
1. Suspendarea persoanelor fizice, jucători sau oficiali (alta decât cea pentru cartonaşe 
galbene) se execută începând cu primul joc oficial, desfăşurat după luarea hotărârii, 
respectiv, după eliminarea din teren, în calcul intrând etapele de campionat, jocurile 
din Cupa României, Cupa Ligii și Supercupa României, după caz, cu următoarele 
precizări:…”

Articolul anterior nu specifica nimic despre meciurile din Cupa Ligii și Supercupa României, ceea ce a stârnit un scandal. Oficialii FC Brașov au atras atenția că adversara din prima etapă, Petrolul, l-a folosit pe portarul Pecanha, deși el a fost suspendat 2 meciuri oficiale. Deși portughezul nu fusese folosit nici în ultima etapă a sezonului trecut, nici în optimile Cupei Ligii, ispășindu-și astfel pedeapsa, brașovenii au spus că meciurile din Cupa Ligii nu ar fi luate în calcul.

După cum a arătat România liberă în articolul de mai jos, Pecanha a fost folosit corect în partida cu Brașov, iar meciurile din Cupa Ligii sunt oficiale, deci intră în calcul pentru ispășirea suspendărilor.

Citește Scandal la debutul Ligii 1: Cine are dreptate în cazurile Pecanha, Sânmărtean sau Alibec

LPF a solicitat FRF, luni, după episodul Pecanha, să clarifice articolul 41 din regulament, astfel încât să nu mai existe nelămuriri pe viitor. Conform regulamentului, rectificat, suspendarea unui jucător va însemna nefolosirea lui în următoarele meciuri oficiale, indiferent că este vorba de Liga 1, Cupa României, Cupa Ligii sau Supercupa României.

 

Cele mai citite

Premierul slovac, Robert Fico, este stabil, dar în stare gravă

Premierul slovac, Robert Fico, împușcat acum trei zile, este în continuare în stare gravă, potrivit stirileprotv.ro. Oficialul a fost operat, din nou, vineri. Între timp,...

Scenă în aer liber în curtea interioară a Primăriei Capitalei

Curtea interioară a Primăriei Capitalei se va transforma, sâmbătă, într-o scenă în aer liber, unde vor răsuna melodii celebre din muzica ușoară românească, balade...

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...
Ultima oră
Pe aceeași temă