21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăLifestyleFotbal. Avancronică Liga I: etapa marilor speranțe, cu Dorinel Munteanu și Flavius...

Fotbal. Avancronică Liga I: etapa marilor speranțe, cu Dorinel Munteanu și Flavius Stoican în prim-plan

Etapa a XXI-a a Ligii I este una în care așteptările de la mai multe echipe sunt foarte mari, mai ales după ultimele modificări care au avut loc pe băncile tehnice ale echipelor Astra și Dinamo.

Steaua va continua să domine campionatul, însă nu va avea un retur ușor de campionat, ceea ce devine tot mai clar. În timp ce Gâlcă a scos doar 4 puncte în primele trei etape ale lui 2015, alte echipe, precum Astra sau Dinamo, și-au întărit compartimentul tehnic și promit să devină un real pericol pentru adversare.

Unul dintre cele mai așteptate meciuri ale etapei este cel dintre Pandurii și Steaua. Va fi un preambul la finala Cupei Ligii, pe care o vor disputa tot cele două cluburi, după ce, săptămâna aceasta, s-au calificat în ultimul act al competiției. Interesant va fi duelul între Mihai Pintilii și foștii săi coechipieri de la Steaua, închizătorul fiind adus la Pandurii, sub formă de împrumut, în această iarnă. În timp ce steliștii vor încerca să-și mențină avantajul de 8 puncte în fața locului al doilea, pentru Pandurii miza meciului va fi adunarea de puncte pentru evitarea retrogradării. Steaua a suferit o înfrângere rușinoasă, în meciul anterior, din semifinalele Cupei Ligii, care cu puțin noroc pentru giurgiuveni ar fi putut însemna o eliminare. Nu întâmplător i se impută centralului Alexandru Tudor, faptul că a defavorizat-o pe Astra în meciul de miercuri.

Alte două partide ale etapei 21 vor fi cele de debut, la echipele lor, pentru Dorinel Munteanu, la Astra Giurgiu și pentru Flavius Stoican, la Dinamo. În timp ce Munteanu se află pentru prima dată la Giurgiu, Stoican a mai antrenat-o, cu mult succes, pe Dinamo. Astra va lupta, pentru a reduce din diferența care o desparte de primele trei locuri, cu CSMS Iași, în deplasare, în timp ce Dinamo va primi vizita Ceahlăului. Pentru Stoican miza sa, la Dinamo, va fi să-și readucă echipa pe locul 4, acolo unde a lăsat-o la începutul campionatului.

O misiune grea o vor avea Rapid și Petrolul, ambele având mize foarte clare în meciul lor direct, de vineri seara. În timp ce Rapid încearcă în continuare să iasă de la retrogradare, fiind cu trei puncte sub prima echipă salvată, Petrolul are o concurență uriașă pentru locul al doilea, ocupat în acest moment. Duelul dintre elevii lui Pustai și cei ai lui Rednic se anunță unul spectaculos.

Toate meciurile Ligii I sunt difuzate la posturile Digi Sport, iar o parte dintre ele la Dolce Sport, Look Plus și Look TV.

Etapa a XXI-a: vineri – Concordia – Târgu Mureș (ora 16.00), Brașov – U. Cluj (18.00), Rapid – Petrolul (20.30); sâmbătă – Craiova – Gaz Metan (15,30), Botoșani – Oțelul (18.00), Dinamo – Ceahlăul (20.30); duminică – Iași – Astra (15.30), CFR – Viitorul (18.00), Pandurii – Steaua (20.30).

 

Cele mai citite

Erdogan a grațiat șapte generali închiși pentru puciul din 1997 din Turcia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a graţiat şapte generali aflaţi în detenţie pentru rolul lor în puciul din 1997 împotriva primului guvern islamist din...

Premierul slovac, Robert Fico, este stabil, dar în stare gravă

Premierul slovac, Robert Fico, împușcat acum trei zile, este în continuare în stare gravă, potrivit stirileprotv.ro. Oficialul a fost operat, din nou, vineri. Între timp,...

VIDEO. Andreea Marin a dezvăluit secretul prin care își ține soțule aproape: “Construim în continuare”

Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu alcătuiesc unul dintre cele mai discrete cupluri din showbiz-ul românesc, evitând expunerea excesivă în mediul public și preferând să-și...
Ultima oră
Pe aceeași temă