12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăLifestyleFoodVitivinicola Basarabi - executie pe spuma de drojdie

Vitivinicola Basarabi – executie pe spuma de drojdie

Cu datorii totale de peste 65,8 milioane lei noi, societatea Vitivinicola Basarabi detine pozitia fruntasa in topul datornicilor din sectorul producatorilor de bauturi. Periodic, Fiscul publica anunturi de vanzare prin licitatie a unor active ale societatii din Basarabi, care provoaca rasul celor care le lectureaza.
Astfel, la o recenta licitatie organizata pentru a vinde o parte din bunurile pe care statul a pus sechestru la Vitivinicola au fost oferite urmatoarele produse si bunuri imobile: peste 123.000 de litri de spuma de drojdie, o cantitate de aproximativ 16.000 litri de rachiu de vin, cladirea unui post de transformare, o baie si o spalatorie, precum si o ferma la Poarta Alba.
Daca in privinta pretului cladirilor si terenurilor scoase la licitatie nu se pot face prea multe comentarii, preturile cerute pentru bauturile oferite (la pret de producator) starnesc cel putin mirarea: 95.668 lei pe litru, fara TVA, pentru spuma de drojdie si 187.982 lei, fara TVA, pentru rachiul de vin, valori apropiate de cele de distributie la magazin.
Valorificarea acestor din urma produse se putea face doar in regim suspensiv numai catre un antrepozit fiscal de productie, care trebuia sa prezinte, pe langa documentele necesare pentru participarea la licitatie, si autorizatia de antrepozit fiscal de productie emisa de catre Ministerul Finantelor Publice.
Licitatiile nu au avut un succes prea mare, iar datoriile bugetare ale societatii s-au diminuat foarte putin in timp. In acest context, nu este prea clar in ce s-a concretizat anuntul vesnic al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, conform caruia Vitivinicola Basarabi ar fi in executare silita.

Cele mai citite

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...
Ultima oră
Pe aceeași temă