18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăLifestyleFoodTOP 10 Restaurante cu petreceri ieftine de Craciun

TOP 10 Restaurante cu petreceri ieftine de Craciun

» Intrucat, prin traditie, Craciunul este o sarbatoare pentru familie, putine restaurante se risca la un program special de Craciun.

» Din aceasta oferta saraca, Romania Libera a reusit sa aleaga zece localuri care organizeaza petreceri pe 24 decembrie, la preturi rezonabile.

Daca Revelionul este pentru prieteni, Craciunul e pentru familie – motiv pentru care majoritatea romanilor prefera sa petreaca Nasterea Domnului acasa sau la rude – cu vin, cozonac si "de-ale porcului". Cele mai multe restaurante inchid in zilele de Craciun, lasand angajatilor libertatea de a petrece evenimentul in mijlocul familiei. Intr-o saracie extrema de oferte, topul RL incearca totusi sa adune cele mai ieftine petreceri de Craciun din Capitala – in ciuda faptului ca realitatea ne-a dovedit ca foarte putine restaurante sunt dispuse sa organizeze un astfel de eveniment. Practic, doar hotelurile au program de party in noaptea de 24, insa preturile sunt ridicate, de la 50 de euro in sus.

Contele Dracula (Splaiul Independentei 8)
1. Un meniu costa 58 de lei si pare destul de consistent – contine o "gustare romaneasca", un aperitiv cu de-ale porcului (carnati, toba, afumaturi), urmat de doua feluri principale, ambele la fel de specifice Craciunului – sarmalute de varza acra si tocana porcului. Meniul se incheie cu un desert. Meniul nu include nici o bautura, acestea urmand a fi procurate de la bar. Nici locul nu e de lepadat – poate un pic prea extrem pentru tihna familiala a Craciunului, localul respirand un aer horror a la Familia Addams.

Jukebox (Turturelelor 11)
2.Meniul are un pret foarte bun, 75 de lei si contine o gustare rece (toba, piftie, lebar, sorici, branza, rosie, castravete, ardei, salata, masline), sarmale cu mamaliguta, "impanat" de porc cu cartofi taranesti, platou de fructe si tort in trei culori.

Mediolanum (Matei Basarab 61)
3. Meniul de adulti costa 150 lei si contine o gustare tipica (mezeluri, salata beouf, icre, chiftelute, branzeturi), urmata de sarmale cu mamaliguta, muschi de porc cu salata de varza, precum si cozonac cu nuci sau placinta. Meniul de copii costa 50 lei. Incepe la ora 18.00 si include o aparitie a lui Mos Craciun.

Vila Rodizio (I.L.Caragiale 32)
4. Meniul costa 120 RON (50 lei pentru copii) si contine o gustare rece (piftie de curcan, toba, lebar, caltabos, salata de boeuf), gustare calda (aripioare crocante, grujoane pui la alegere cu carnaciori sau sarmale), garnituri (paste, orez mexican, cartofi), salate de acompaniament si ca desert clatite. Bautura nu e inclusa.

Daimon Trattoria (Piscului 10)
5. Meniul costa 95 lei si contine un platou (cu sorici, toba, piftie, lebar, chiftelute, insotite de legume proaspete – ridichi, ceapa rosie, castraveti), sarmalute, friptura sau carnaciori cu cartofi taranesti si muraturi, pomana porcului cu cartofi "daimon", cozonac si un pahar de vin din partea casei.

Casa Vit (Calea Vitan 275)
6. Meniul costa 130 lei si contine o gustare (cu toba, sorici, jumari, ceafa afumata, piftie, cascaval afumat, legume), sarmalute cu costita afumata si rosie coapta, urmate de un mixt- grill (mici, frigarui pui, carnati, file de porc). Meniul include bautura (tuica fiarta la 100 ml, o carafa cu vinul casei si cafea la liber). Desert: salata de fructe si cozonac.

Casa Anghel (soseaua Berceni 29)
7. Meniul costa 110 lei si contine o gustare rece (cu toba, lebar, caltabosi, sorici, telemea de oaie, piftie, slanina si cruditati), friptura (pulpa de porc la tava, carnati de casa, jambon de porc rotisat, cartofi cu rozmarin la cuptor, salata de sezon), desert (cozonac, chec, miniprajituri), diverse (alune, fistic, fructe).

Casa Luminita (Theodor Pallady 287)
8. Pe net (www.ofertederevelion.ro), meniul, care costa 150 lei, nu este detaliat. El contine o gustare rece, urmata de o tigaie calda romaneasca (un mixt grill compus din piept de pui, pulpe dezosate, file de porc, ceafa afumata, legume). Meniul include si alcool – 100 ml de whisky sau votca si o sticla de vin Jidvei.

Cris Garden (sos. Bucuresti-Ploiesti 40)
9. Meniul costa 190 lei si contine o gustare (cu piftie, toba, lebar, caltabos, jumari, salata boef, branzeturi asortate), rulada de curcan cu legume, pomana porcului (cu muraturi si carnati), desert de Craciun (cozonac si placinta). Open bar cu tuica fiarta, palinca, vin fiert, program de lautari si tombola.

Hotel Diplomat
10. Meniul de Craciun al hotelului este pe mai multe categorii. Cel mai accesibil este la 43 euro (200 lei) – contine o gustare de slaninuta afumata, ghiudem, caltabos, urda, toba, branza de burduf, urmata de felul principal (carnati de casa, pomana porcului, purcelusi de lapte, cartofi pai, muraturi). Desertul include placinta cu dovleac, iar bautura, in regim de open bar, mai adauga la nota 15 euro.

Cele mai citite

Scenă în aer liber în curtea interioară a Primăriei Capitalei

Curtea interioară a Primăriei Capitalei se va transforma, sâmbătă, într-o scenă în aer liber, unde vor răsuna melodii celebre din muzica ușoară românească, balade...

Scenă în aer liber în curtea interioară a Primăriei Capitalei

Curtea interioară a Primăriei Capitalei se va transforma, sâmbătă, într-o scenă în aer liber, unde vor răsuna melodii celebre din muzica ușoară românească, balade...

Alexandru Rafila e convins: “Calitatea asistenţei medicale se va îmbunătăţi simţitor”

La ceremonia oficială de inaugurare a lucrărilor de construcție a Spitalului Regional de Urgență Cluj, desfășurată sâmbătă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat că...
Ultima oră
Pe aceeași temă