28.3 C
București
vineri, 21 iunie 2024
AcasăLifestyleFoodTOP 10 Evenimente culturale pentru Valentine’s Day

TOP 10 Evenimente culturale pentru Valentine’s Day

» Romania libera ofera un top al celor mai bune promotii, preturi si posibilitati de a petrece o seara culturala de Sfantul Valentin.

» De asemenea, topul da ponturi legate de spatii unde pot fi gasite cadouri convenabile pentru aceasta ocazie.

Importata din spatiul anglo-saxon, Ziua Indragostitilor de Sfantul Valentin isi face loc incet in mintile romanilor, mai ales in ale celor tineri.

Asa se face ca postul Pastelui ortodox a ajuns sa fie puternic concurat anul acesta de trei sarbatori laice (sau, cel putin, fara mare legatura cu calendarul ortodox) dedicate femeilor: Sfantul Valentin,  Ziua Martisorului si Ziua Femeii; chiar daca Sfantul Valentin este o sarbatoare a cuplurilor, ea seduce, in special, orizontul de asteptare feminin. R.l. propune un top practic care urmareste sa usureze sarcina alegerii unei destinatii culturale pentru seara de Sfantul Valentin, precum si a unui cadou adecvat. Criteriile au avut in vedere evenimentele cu cel mai bun raport calitate/pret.

Doua abonamente la pret de unul la British Council
1. Oferta de doua abonamente la pret de unul este valabila in perioada 9-13 februarie 2010. Oferta se refera la British Council din Bucuresti, abonamentul fiind de un an. Membrii bibliotecii au acces la aproximativ 14.000 de materiale in limba engleza, carti, CD-uri, DVD-uri si reviste. Cei interesati de domenii precum afaceri, dezvoltare personala si profesionala, comunicare, parenting, cultura britanica sau beletristica vor gasi cele mai noi aparitii in biblioteca, alaturi de filme, documentare si concerte britanice in format DVD. Intr-un spatiu modern si confortabil, abonatii au la dispozitie internet wireless si doua console Nintendo Wii pe care pot incerca unul dintre jocurile disponibile, spre exemplu, Call of Duty sau Tiger Woods PGA Tour.

Stand-up comedy pe gratis la Maya
2. Clubul de pe Mosilor 138 organizeaza un spectacol de stand-up comedy sustinut de Andrei Banica si invitatii sai. Intrarea este libera, dar presupune rezervare. Data evenimentului este duminica, spectacolul urmand sa inceapa la ora 20.00.

Pachete de carti de la Humanitas cu reducere
3. Se poate alege intre cinci pachete pentru cei care fie iubesc, fie au un dinte impotriva Valentine’s Day. Pachetele au preturi de 66 lei, 72 lei, 76 lei, 85 lei sau 105 lei. Pachetul de 105 lei contine doua carti (Coetzee si Kundera) impreuna cu un audiobook de Cartarescu.

Bal de caritate organizat de Blue Heron
4. Artista de origine americana Jennifer Crestol va fi invitatul special al "Valentine’s Day Charity Bal", organizat de Fundatia Blue Heron. Jennifer Crestol va canta piese de pe noul ei album "Still In My Heart", iar balul va avea loc loc sambata, la Hotelul Residence Domenii Plaza.

"Tectonica sentimentelor", spectacol de teatru marca TNB
5. Spectacolul, scris de dramaturgul contemporan E.-E. Schmitt si regizat de Nicolae Scarlat, este despre patru femei din Paris care se lupta pentru inima unui barbat. Biletul costa 30 lei intreg sau 16 lei cu reducere si va fi prezentat duminica, de la ora 19.00, in Sala Atelier.

Initiere in cultura japoneza a ceaiului
6. "Ceaiul si Zen sunt totuna": o seara linistita, dar cu prestanta in Green Hours, pentru fanii ceremoniei japoneze a ceaiului sau pentru cuplurile interesate de evenimente cu parfum aristocratic, sub obladuirea maestrului Gabriel Caciula Sooga, instructor de gradul 1.

Petrecere "Hook your Valentine Rock Party", la Clubul Piratilor
7. Petrecerea incepe la ora 22.00 in Clubul Piratilor (clubul amenajat ca o corabie de pirati de la Foisorul de Foc). Intrarea este libera, playlistul rock e mai moale, atent la publicul feminin, iar berea – ieftina, cum se cade la un club de rock.

Inel de la Targul Muzeului de Geologie
8. Muzeul de Geologie organizeaza un targ dedicat pietrelor pretioase, mai exact rubinului, rodonitului si cuartului roz. Pietrele pot fi admirate si cumparate atat in forma lor naturala, cat si montate pe un inel, precum si ca obiecte ornamentale pentru apartament.

"It’s complicated", comedie romantica in cineplexuri
9. Premiera filmului tematic "Valentine’s Day", lansat deja in SUA, va avea loc in Romania abia pe 19 februarie. Pana atunci, recomandam "It’s complicated", o comedie romantica cu Alec Baldwin si Meryl Streep, lansata pe 5 februarie si disponibila in reteaua de cineplexuri.

O seara de scrima la Clubul Spada
10. Amatorii de evenimente exotice cu gust sportiv pot alege sa petreaca seara in ambianta insolita a Clubului de Scrima Spada, incercandu-si talentul in acest sport de doua persoane. Echipamentul e profesional, marca Leon Paul Equipment.

Cele mai citite

Minivacanţa de Rusalii. Românii au luat cu asalt litoralul românesc

Litoralul românesc a devenit cea mai populară destinație pentru minivacanța de Rusalii, cu stațiunile Mamaia și Eforie Nord în topul preferințelor turiștilor. Potrivit datelor...

Aur pentru David Popovici la Europene în proba de 200 m liber

Înotătorul român David Popovici a obținut medalia de aur în proba de 200 m liber la Campionatele Europene de natație de la Belgrad, vineri...

Judecătoria Sectorului 3 a emis un nou mandat european de arestare pe numele lui Mario Iorgulescu

În urma anulării condamnării sale definitive de 13 ani și opt luni pentru un accident fatal din urmă cu cinci ani, Mario Iorgulescu se...
Ultima oră
Pe aceeași temă