23.4 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăLifestyleFoodTop 10 destinatii incurcate - de britanici

Top 10 destinatii incurcate – de britanici

Aproximativ un milion de britanici au cumparat bilete catre destinatii gresite pentru ca au confundat numele unor orase, printre care si Budapesta cu Bucuresti, relateaza revista Sunday People, in editia electronica, citata de Mediafax.

Peste 100.000 dintre acestia nu realizeaza greseala decat dupa ce ajung la destinatie, care se afla uneori la mii de kilometri distanta de locul in care voiau sa ajunga, potrivit unui sondaj realizat de site-ul www.travelsupermarket.com.

Cea mai intalnita confuzie este intre Palma de Majorca si insula La Palma din Canare, urmata de confuzia intre capitala portugheza Lisbona si Lisburn din Irlanda de Nord, Amman din Iordania si statul Oman, sau Venetia, in Italia, si Viena, in Austria.

Confundarea Bucurestiului cu capitala tarii vecine, Ungaria, se situeaza pe locul cinci in cele mai frecvente astfel de erori, fiind urmata de confuzia intre orasul San Jose din California si cel cu acelasi nume din Costa Rica.

"Ar putea starni zambete, dar este ingrijorator, data fiind proportia mare a populatiei britanice care nu stie unde se afla locurile respective", sustine expertul Bob Atkinson.

Studiul arata, de asemenea, ca 1,9 milioane de turisti ajung la destinatie cu moneda gresita.

Top 10 destinatii incurcate
1. Palma de Majorca si insula La Palma din Canare.
2: Lisabona in Portugalia si Lisburn in Irlanda de Nord.
3: Amman in Iordania si statul Oman.
4: Venetia, Italia, si Viena, Austria.
5: Bucuresti in Romania si Budapesta in Ungaria.
6: San Jose in California si San Jose in Costa Rica.
7: London, Anglia, si London, Canada. 8: Bordeaux, Franta, si Bodrum, Turcia.
9: Los Angeles, SUA, si Lagos, Nigeria.
10: San Juan, Puerto Rico, si San Jose, California.

Cele mai citite

CFA România: Indicele de Încredere Macroeconomică, în scădere accentuată în aprilie; inflaţia, estimată la 5,73%, în următoarele 12 luni

Indicatorul de Încredere Macroeconomică realizat de Asociaţia CFA România a scăzut cu 12,3 puncte până la valoarea de 47,1, în luna aprilie a acestui...

Ana Maria Pătru a fost achitată definitiv și ȋn al doilea proces intentat de DNA Ploiești. Instanța a concluzionat că ,,Fapta nu există”

Curtea de Apel București a confirmat, pe 14 mai, sentința pronunțată anul trecut de către Tribunalul București, care a declarat-o nevinovată pe Ana Maria...

DIICOT a destructurat o grupare de trafic de persoane și proxenetism

La data de 21 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au dispus reținerea...
Ultima oră
Pe aceeași temă