14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăLifestyleFoodExclusiv RL PRINT. Ghidul potlogăriilor din România. Top 9 “țepe” preferate de...

Exclusiv RL PRINT. Ghidul potlogăriilor din România. Top 9 “țepe” preferate de escroci

„România liberă” îți oferă marţi 24 de pagini cu dezvăluiri exclusive, informații și analize în profunzine, opinii şi comentarii pe subiectele zilei, reportaje şi documentare speciale, dar și un supliment special de mică publicitate.

Ghidul potlogăriilor din România. Top 9 “țepe” preferate de escroci

Criza financiară și goana după bani fără scrupule au dus la apariția a tot mai multe metode pentru păcălirea credulilor ce renunță ușor la salariu sau la pensie pentru un câștig imediat fabulos, dar în realitate mincinos.

Cea mai cunoscută dintre escrocherii e metoda “Accidentul”. Dar sunt altele și mai elaborate: au existat victime care au crezut că au dat lovitura la loz în plic sau că au dat peste chilipirul vieții la oale de firmă, doar ca să constate, ulterior, că au rămas cu buzunarele goale.

În mod evident, cea mai expusă categorie este cea a persoanelor în vârstă, iar momentul ales este ziua de pensie. Atunci sunt date cele mai multe lovituri. Escrocii se bazează pe faptul că, în acea zi, persoanele în vârstă lasă banii la vedere, în casă, după ce i-au primit de la poștaș. RL vă prezintă cele mai folosite moduri de operare ale escrocilor și cum să vă feriți de “țepe”.

Şerban Nicolae: volum copy&paste şi un grad universitar care nu există

Senatorul PSD este coautorul a două cărţi identice în proporţie de 99%, dar cu titluri diferite. Ambele volume au fost girate de o universitate privată. Grav este că la una dintre lucrări are titlul greşit. Deşi se recomandă ca lector universitar, instituţia de învăţământ superior la care a predat susţine că Şerban Nicolae a fost doar asistent.

Corupția, instrumentul prin care rușii au îngenuncheat Basarabia

16 mai 2017 este ziua în care se împlinesc 205 ani de la prima cotropire rusească a Basarabiei. Ranguri nobiliare, pământuri în Ucraina și în sudul Rusiei, bani – toate acestea au fost folosite pentru a reduce la tăcere opoziția românilor basarabeni față de anexarea Moldovei dintre Prut și Nistru.


 

Ce mai puteți citi în ziar

Taxe mai mari pe țigări, gaze naturale și muncă part-time

Cu toate că România are una dintre cele mai mari rate de taxare a muncii din Europa, Ministerul Finanțelor vrea să scoată mai mulți bani din contractele de muncă part-time.  În prezent, sunt înregistrate circa un milion de astfel contracte. Totodată, vor fi taxate suplimentar țigările și gazele naturale.


Cum se împart taberele în PNL

Ludovic Orban pare în avantaj la startul bătăliei pentru conducerea liberalilor, dar gruparea din jurul lui Cristian Bușoi speră să recupereze diferența. Printre cei care și-au anunțat susținerea pentru acesta din urmă se numără fostul președinte Crin Antonescu, suspectat că dorește sprijin pentru ca soția sa, Adina Vălean, să mai prindă un mandat de europarlamentar.


China visează să cucerească Europa pe Noul Drum al Mătăsii

 Ruta ar costa 1.000 de miliarde dolari și ar uni 60 de țări, cele mai multe renumite pentru politici totalitariste și încălcări flagrante ale drepturilor omului. Preşedintele chinez, Xi Jinping, a dat startul unei „epoci de aur” a globalizării, ca și când aceasta ar fi o strategie care să încânte liderii lumii.

Nu ratați ediția de print. Marţi, doar  la chioşcuri şi prin abonament!

Cele mai citite

Percheziții ale Parchetului European în Capitală, pentru fraude cu echipamente medicale în timpul pandemiei

Parchetul European anunţă că a efectuat, astăzi, cinci percheziţii în Bucureşti, în cadrul unei anchete privind o fraudă de 8 milioane de euro care...

Ajutorul pentru Ucraina produce divergențe între România și SUA. Președintele Iohannis ar ceda un sistem Patriot dar vrea ceva “în schimb”

Președintele României, șeful Senatului, șeful Guvernului și ministrul Apărării au opinii divergente cu privire la cererea formulată de Statele Unite ca România să cedeze...

Corabia Piraților Beach Club Avrig – tărâmul exotic cu atracții estivale

Comunicat de presă 14 mai 2024 Vara își intră tot mai serios în drepturi iar iubitorii de momente de relaxare specifice acestui anotimp trebuie...
Ultima oră
Pe aceeași temă