Drob de miel Scărlătescu. Rețeta secretă a bucătarului Cătălin Scărlătescu

Pregătirile pentru Sărbătoarea Pascală sunt în toi, iar bucătarul Cătălin Scărlătescu, unul dintre jurații emisiunii „Chefi la cuțite” a împărtășit pe rețelele de socializare rețeta sa secretă de drob.

Share

Bianca Ion 0 comentarii

30.04.2021 - 13:01

Cătălin Scărlătescu a împărtășit în mediul online o rețetă pe care a învățat-o de la bunica lui și cu care a reușit să aibă mare succes:

„În Joia Mare, bunica obişnuia să vopsească ouăle. Nu ştiu când avea timp pentru toate treburile gospodăreşti, dar mereu masa ei era încărcată de bunătăţi. Tot în perioada asta, ne răsfăţa şi cu celebra prăjitură cu bulion, făcută din ingrediente atât de simple, dar cu un gust absolut fabulos. De la bunica am moştenit multe reţete de suflet, ea era cea care nu ştia cu ce bunătăţi să mă mai încânte”, a povestit Scărlătescu pe rețelele de socializare.

„Pe bunica o chema Amalia. Era cea mai blândă persoană pe care am cunoscut-o vreodată. Şi toate mâncărurile ei mi-au rămas în suflet. Nu degeaba se spune că gustul se formează în copilărie şi că mâncarea este, în esenţă, amintire. De la ea am moştenit şi reteta de drob de miel pe care o pregătesc în fiecare an de Paşte şi pe care astăzi vreau să o împărtăşesc cu voi”, a scris bucătarul pe contul său de socializare.

 

Drob de miel: INGREDIENTE

organele de la un miel: ficatul, rinichii, plămânii, inima;
250 grame carne de miel;
400 grame ceapă și usturoi verde;
400 grame mărar și pătrunjel verde;
ouă bătute (pentru fiecare 1 kilogram de compoziție folosesc opt ouă bătute);
sare, piper;
ulei de floarea soarelui;
prapure.


Drob de miel: MOD DE PREPARARE


Organele și carnea se taie cuburi mari și se călesc în tigaie cu ulei de floarea soarelui, sare și piper. Apoi le dăm deoparte și le lăsăm la scurs. 25% din compoziție se taie cuburi, restul se toacă la mașina. Ceapa și usturoiul verde se toacă mărunt și se prăjesc în tigaia în care am călit organele. Lăsați să se evapore toată apa din tigaie.

Mărarul și pătrunjelul se toacă „aproape fin”. Toate se amestecă bine. Încă puţin şi această reţetă de drob de miel va fi gata. Cum spuneam, pentru fiecare 1 kilogram de compoziție amestecați 8 ouă bătute omletă. Asezonați cu sare și piper după gust. Înveliți compoziția într-un prapure și dați la cuptor la 140 °C, pentru 50 de minute. Se servește rece și, opțional, cu muștar alături. Să aveţi un Paşte linistit!

Citește totul despre:

Comentarii