20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyleDrob de miel Scărlătescu. Rețeta secretă a bucătarului Cătălin Scărlătescu

Drob de miel Scărlătescu. Rețeta secretă a bucătarului Cătălin Scărlătescu

Cătălin Scărlătescu a împărtășit în mediul online o rețetă pe care a învățat-o de la bunica lui și cu care a reușit să aibă mare succes:

„În Joia Mare, bunica obişnuia să vopsească ouăle. Nu ştiu când avea timp pentru toate treburile gospodăreşti, dar mereu masa ei era încărcată de bunătăţi. Tot în perioada asta, ne răsfăţa şi cu celebra prăjitură cu bulion, făcută din ingrediente atât de simple, dar cu un gust absolut fabulos. De la bunica am moştenit multe reţete de suflet, ea era cea care nu ştia cu ce bunătăţi să mă mai încânte”, a povestit Scărlătescu pe rețelele de socializare.

„Pe bunica o chema Amalia. Era cea mai blândă persoană pe care am cunoscut-o vreodată. Şi toate mâncărurile ei mi-au rămas în suflet. Nu degeaba se spune că gustul se formează în copilărie şi că mâncarea este, în esenţă, amintire. De la ea am moştenit şi reteta de drob de miel pe care o pregătesc în fiecare an de Paşte şi pe care astăzi vreau să o împărtăşesc cu voi”, a scris bucătarul pe contul său de socializare.

 

Drob de miel: INGREDIENTE

organele de la un miel: ficatul, rinichii, plămânii, inima;
250 grame carne de miel;
400 grame ceapă și usturoi verde;
400 grame mărar și pătrunjel verde;
ouă bătute (pentru fiecare 1 kilogram de compoziție folosesc opt ouă bătute);
sare, piper;
ulei de floarea soarelui;
prapure.

Drob de miel: MOD DE PREPARARE

Organele și carnea se taie cuburi mari și se călesc în tigaie cu ulei de floarea soarelui, sare și piper. Apoi le dăm deoparte și le lăsăm la scurs. 25% din compoziție se taie cuburi, restul se toacă la mașina. Ceapa și usturoiul verde se toacă mărunt și se prăjesc în tigaia în care am călit organele. Lăsați să se evapore toată apa din tigaie.

Mărarul și pătrunjelul se toacă „aproape fin”. Toate se amestecă bine. Încă puţin şi această reţetă de drob de miel va fi gata. Cum spuneam, pentru fiecare 1 kilogram de compoziție amestecați 8 ouă bătute omletă. Asezonați cu sare și piper după gust. Înveliți compoziția într-un prapure și dați la cuptor la 140 °C, pentru 50 de minute. Se servește rece și, opțional, cu muștar alături. Să aveţi un Paşte linistit!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Pensiile în luna mai. S-a hotărât dacă vor fi plătite în avans

Guvernul României a decis să aprobe în avans plata pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale pentru luna mai 2024, conform informațiilor...

Pensiile în luna mai. S-a hotărât dacă vor fi plătite în avans

Guvernul României a decis să aprobe în avans plata pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale pentru luna mai 2024, conform informațiilor...

Dezvăluiri făcute de Anne Hathaway. Actrița a fost nevoită să se sărute cu zece bărbați

Experiența actoricească poate aduce cu sine momente neașteptate și provocatoare, iar Anne Hathaway a trăit unul dintre aceste momente la un casting. Actrița a...
Ultima oră
Pe aceeași temă