23.4 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăLifestyleDesfăşurare de forţe la CM Brazilia: 170.000 persoane vor asigura ordinea publică

Desfăşurare de forţe la CM Brazilia: 170.000 persoane vor asigura ordinea publică

Securitatea la Cupa Mondială din Brazilia va fi asigurată de nu mai puţin de 170.000 persoane, din care 150.000 înarmaţi. FIFA a anunţat contingentele forţelor de ordine în cadrul unei conferinţe pe tema securităţii la Cupa Mondială.

CM 2014, care va debuta pe 12 iunie, va fi unul dintre cel mai bine păzite evenimente, având în vedere că Brazilia s-a confruntat cu numeorase revolte ale populaţiei care manifesta împotriva organizării CM în condiţiile în care Brazilia are un nivel al sărăciei destul de ridicat.

Cei 150.000 de agenţi înarmaţi vor proveni din rândul armatei sau al poliţiei. “Suntem foarte îngrijoraţi, nu atât de proteste, care sunt un drept democratic, cât mai ales de potenţialul violenţelor. Vrem să prevenim violenţele în timpul oricăror proteste”, a declarat Andrei Rodrigues, secretar pe evenimente speciale în cadrul ministerului de justiţie brazilian.

“Suntem siguri că Brazilia poate asigura securitatea şi liniştea pe parcursul Cupei Mondiale”, a declarat Ralf Mutschke, şef pe probleme de securitatea în cadrul FIFA.

Protestele au continuat de anul trecut, cu toate că ele au devenit mai mici şi mai răsfirate, principala problemă reprezentând-o grupuri de persoane care vandalizează magazinele. Peste 1 milion de persoane au ieşit pe străzile din brazilia în cadrul protestelor. Preşedintele brazilian Dilma Rousseff încearcă să tempereze situaţia până la începerea Cupei Mondiale, acest eveniment cântărind foarte mult în mandatul ei, mai ales că în octombrie vor avea loc noi alegeri prezidenţiale.

Cele mai citite

“Vrei să fii soția mea?” TJ Miles și Francisca se căsătoresc

Francisca și TJ Miles s-au întors recent dintr-o vacanță de vis de două săptămâni. Artista a încântat fanii publicând prima imagine cu inelul de...

Reuniunea partidelor de extremă dreapta de la Madrid: 9 iunie o zi de eliberare și de speranță

Javier Milei, Giorgia Meloni și Marine Le Pen au participat duminica trecută la reuniunea liderilor de extremă dreapta din europa care a avut loc...

Stațiunea MAMAIA, cea mai bună stațiune de pe litoral. Premiu special la Gala Destinația Anului 2024

Stațiunea MAMAIA a luat premiu special pentru cea mai bună stațiune de pe litoral, distincție care a fost oferită de Mihai Barsan, Președintele Consiliului...
Ultima oră
Pe aceeași temă