20 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăLifestyleCe probleme pot să apară la mașinile de spălat rufe? Care sunt...

Ce probleme pot să apară la mașinile de spălat rufe? Care sunt metodele de remediere?

În general mașina de spălat rufe poate prezenta anumite probleme mai puțin grave, care pot fi remediate imediat, conform manualului de instrucțiuni sau prin resetarea ei: se deconectează cablul de alimentare de la priză, se face o pauză de 2 minute, apoi acesta se reconectează.

Dacă la mașina de spălat rufe sesizezi un miros neplăcut  care vine din cuva acesteia este posibil să existe pete de mucegai, murdărie depusă în interior, germeni și deci apare necesitatea eliminării acestora printr-o curățare adecvată. Se folosește un detergent pentru spălare, se face o spălare cu apă rece și apoi cu apă la temperatura de 60 de grade. Indicat este să se curețe mașina de spălat și cu o soluție alcătuită din apă și oțet, care ajută la îndepărtarea mirosurilor neplăcute din cuva acesteia.

Pentru a preveni apariția mirosurilor urâte este bine ca ușa mașinii să fie ținută deschisă după fiecare spălare pentru combaterea umezelii, formării de mucegai, iar sertarul pentru detergent și balsam să fie curățat în mod frecvent cu apă caldă.

Dacă apare un miros de ars la mașina de spălat este clar că s-a defectat ceva, în acest caz trebuie apelat la un tehnician al unui service autorizat în astfel de reparații.

Dacă mașina de spălat pe care abia ai cumpărat-o și ai instalat-o nu funcționează în mod adecvat și observi asta atunci când folosești un anumit program sau funcție specială a acesteia, trebuie să apelezi la serviciile unui service autorizat care va ști exact să depisteze problema. Dacă este vorba despre o instalare necorespunzătoare sau despre o defecțiune din fabrică, se stabilește un plan de remediere. După constatarea defecțiunii, dacă mașina este în garanție și prezintă defecte de fabricație poate fi dusă înapoi la magazin pentru a fi reparată gratuit, sau înlocuită cu alta.

Sunt oameni care se întreabă dacă mașina de spălat poate fi conectată la sistemul de apă caldă?  În general acest lucru nu se face din motive foarte simple. De regulă mașinile de spălat rufe se conectează la sistemul de apă rece pentru că ele au și programe de spălare care folosesc apa rece și nu dispun de funcția pentru răcirea apei calde. Sunt rufe care nu pot fi spălate cu apă caldă pentru că este posibil să se decoloreze culorile.

Toate rufele prezintă etichete care au simboluri ce oferă informații pentru spălarea și călcarea acestora. Aceste simboluri sunt prezentate în scopul de a alege anumite programe de spălare, de a selecta temperatura de spălare corectă pentru diferite produse. Se poate selecta spălarea cu apă caldă la 60 de grade, spălarea blândă la temperatura maximă de 60 de grade, la 40 de grade sau la 30 de grade, folosirea unui înălbitor sau din contra interzicerea utilizării unui agent de albire, etc.

Ce faci dacă observi că la furtunul de alimentare curge apa la conexiunea cu supapa de admisie a dispozitivului? Este posibil ca această conexiune să fi cedat, conectorul trebuie să fie înșurubat corect, foarte strâns. Dacă este deteriorat, trebuie schimbat cu altul nou.

Dacă ciclul de spălare al mașinii este prea scurt este posibil ca acest lucru să se datoreze faptului că are puține rufe în cuvă, ea dispune de o tehnologie de reducere a timpului de spălare. Uneori poate apărea o problemă cu echilibrarea încărcăturii de rufe, în acest caz este bine ca mașina să fie oprită, să nu mai realizeze faza de rotire și stoarcere, pentru a nu se deteriora dispozitivul.

Dacă ușa mașinii de spălat se deschide singură în timpul ciclului de spălare este bine să deconectezi mașina de la sursa de alimentare și să ceri ajutorul unui service de reparații mașini de spălat.

Dacă filtrul mașinii de spălat nu poate fi înlăturat pentru a fi curățat de depunerile de scame se poate folosi un clește special – cum au specialiștii în reparații mașini de spălat – pentru deblocarea acestuia. În general, filtrul mașinii este foarte bine strâns pentru a preveni scurgerile de apă.

Ce faci dacă garnitura mașinii de spălat este deformată sau deteriorată? Această problemă apare datorită supraîncărcării cuvei, spălării rufelor între garnitură și geamul hublonului mașinii, spălării unor rufe pătate cu ulei sau cu alte substanțe care pot deteriora cauciucul garniturii.

În acest caz se apelează la serviciile unui service autorizat la un service mașini de spălat București care poate remedia orice problemă ce apare la astfel de aparate electrocasnice, indiferent de marcă, model și tehnologie.

Toate problemele care apar la mașinile de spălat se rezolvă cu ajutorul unor tehnicieni specializați în astfel de lucrări de la acest service autorizat. Atunci când spui prin telefon ce problemă ai la mașina de spălat este bine să dai și anumite informații despre aceasta: model, număr, serie, care apar pe plăcuța de identificare a dispozitivului electrocasnic. Specialiștii vin rapid la domiciliu, de regulă în doar câteva ore de la apelul telefonic, pentru a face o constatare a defecțiunii și a stabili costul reparației.

Cele mai citite

Zelenski, din Harkovul devastat, îi îndeamnă pe Biden și Xi să participe la summitul pentru pace

Președintele Volodymyr Zelenski a făcut apel la președintele american Joe Biden și la liderul chinez Xi Jinping să participe la summitul pentru pace, în...

Gabriela Firea vrea să facă metrou până în orașul Voluntari, unde e primar soțul, Florentin Pandele

Gabriela Firea anunță că, dacă va fi din nou aleasă primar general al Capitalei, va prelungi metroul din București până în orașul Voluntari, unde...

Cine sunt românii care vor primi pensii mai mari din toamnă. Anunțul șefului Casei de Pensii

Începând cu 1 septembrie, 3 milioane de pensionari ar urma să primească bani în plus. Până atunci însă știm că modelul noilor decizii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă