33.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialCe greșeli faci atunci când speli rufele

Ce greșeli faci atunci când speli rufele

Chiar dacă spălatul rufelor este o activitate de rutină, se mai întâmplă, încă, să îți strici hainele. Iată cinci greșeli pe care nu știai că le faci atunci când îți pui hainele în mașina de spălat.

Deschide galeria de mai sus pentru a vedea ce greșeli faci atunci când speli rufele

1. Lași fermoarele deschise

Fermoarele deschise pot agăța sau rupe hainele delicate și pot zgâria ușa mașinii de spălat. De asemenea, există riscul ca fermoarele desfăcute să se blocheze la orificiile cuvei și să se rupă. Clemele unor haine pot avea același efect. O soluție la aceste probleme este să pui rufele de acest fel într-o față de pernă, înainte de a le pune în mașina de spălat.

Citește și: FOTO. Cum să scoți petele de pe mobilă cu patru lucruri banale

2. Nu verifici dacă hainele colorează

Problema colorării unor haine din cauza unei bluze noi este frecventă. Umezește un colț al hainei și freacă-l cu un material alb. Dacă materialul se colorează, spală acel articol vestimentar separat, până când trece testul de culoare.

3. Amesteci șosetele cu celelalte haine

Pune mai întâi șosetele în cuva mașinii de spălat, apoi adaugă celelalte haine. În acest fel, șosetele nu se vor mai amesteca printre haine și nu se vor pierde atunci când le vei pune la uscat.

4. Folosești uscătorul prea mult

Uscarea naturală este de preferat, întrucât nu modifică țesăturile. În plus, economisești energie electrică. Atunci când nu ai timp să lași hainele la uscat, ai grijă să nu încarci uscătorul. Apoi, împachetează-le sau pune-le repede pe umerașe, înainte să se șifoneze.

Citește și: Tu te speli corect pe mâini? 5 greșeli frecvente!

5. Sortezi hainele doar după culoare

Cu cât sortezi mai bine hainele, cu atât mai curate le vei avea. Separă lucrurile în funcție de cât de murdare sunt și în funcție de tipul de material. Nu pune blugii la spălat alături de cămăși sau alte haine subțiri.

6. Nu cureți niciodată filtrul

Impuritățile scoase din haine se depun pe filtrul mașinii de spălat. De aceea, trebuie să cureți filtrul ori de câte ori ai timp pentru acest lucru.

Cele mai citite

NATO trece mai multe rachete nucleare din depozitare în “standby”, anunță Stoltenberg

NATO își trece mai multe focoase nucleare din starea de depozitare în cea de "standby", a anunțat secretarul general al Alianței Atlantice, Jens Stoltenberg,...

Cele nouă puteri nucleare își dezvoltă arsenalul, avertizează SIPRI

Cele nouă țări recunoscute ca fiind puteri nucleare își dezvoltă arsenalul, avertizează Institutul Internațional de la Stockholm pentru Cercetări în domeniul Păcii (Stockholm International...

NATO trece mai multe rachete nucleare din depozitare în “standby”, anunță Stoltenberg

NATO își trece mai multe focoase nucleare din starea de depozitare în cea de "standby", a anunțat secretarul general al Alianței Atlantice, Jens Stoltenberg,...
Ultima oră
Pe aceeași temă