16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăLifestyleBogdan Stancu, primul tricolor care reuşeşte o dublă în ultimii trei ani

Bogdan Stancu, primul tricolor care reuşeşte o dublă în ultimii trei ani

Bogdan Stancu a adus trei puncte de aur României în cursa pentru Euro 2013 după ce a marcat în poarta Finlandei, de două ori, marţi seară. El este primul roman care reuşeşte o dublă pentru tricolori în ultimii trei ani. 

Ultimul jucător al naţionalei care a reuşit o dublă a fost Gabi Torje, în urmă cu doi ani, într-un meci din preliminariile Euro 2012. Pentru Torje a fost, la vremea respectivă o performanţă istorică- singurul meci jucat în deplasarea în care tricolorii marcau mai mult de un gol. Tot cu o dublă, şi tot în preliminariile unui European, se poate lăuda şi briliantul Adrian Mutu. Se întâmpla într-un meci cu Belarus, în 2007, încheiat cu 3-1 pentru România.

Nici statisticile preliminariilor Cupei Mondiale nu ne dau motive mari de mândrie. În preliminariile Mondialului din Africa nu am marcat mai mult de un gol în deplasare. Cele mai multe duble în deplasare sunt vechi de aproape 10 ani, mai précis din calificările la turneul final mondial din 2006 când Mitea, Pancu şi Cernat au reuşit astfel de performanţe.

Florin Cernat şi Daniel Pancu au marcat în 2004, amândoi, în meciul cu Andorra, încheiat cu 5-1 pentru tricolori, iar Nicolae Mitea a punctat, un an mai târziu, în meciul cu Macedonia, încheiat 2-1.

Dubla cu Finlanda l-a  ajutat pe Stancu să îl egaleze pe Balaci la numprul de goluri marcate în tricoul naţionalei. Cu opt reuşite, Stancu este la egalitate cu Balaci, Săbău, Dembrovschi, Dridea, Vaczi sau Schwarz. Şi la o singură lungime în spatele lui Mircea Lucescu, Daniel Pancu, Daniel Niculae şi Nicolae Dică, precizează FRF. De asemenea, vârful lui Genclerbirligi a bifat a 32-a prezenţă pentru prima reprezentativă, depăşindu-i pe Florea Dumitrache şi Gheorghe Mihali.

 

 

Cele mai citite

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Ben Affleck și Jennifer Lopez o iau pe drumuri separate? “Au probleme în căsnicie”

Ben Affleck și Jennifer Lopez au probleme în căsnicie, susține o persoană din interior. Cei doi locuiesc în case separate. Cu toate acestea, verighetele...

Militarii rezerviști vor să protesteze în Capitală

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate vrea să organizeze un miting de protest în Capitală, în data de 7 iunie anul curent. Vă prezentăm solicitarea transmisă de...
Ultima oră
Pe aceeași temă