12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăLifestyleAfla care sunt beneficiile unui cos fum ceramic

Afla care sunt beneficiile unui cos fum ceramic

Momentul in care te decizi sa investesti timp si energie pentru a te implica in constructia casei tale este momentul in care trebuie sa realizezi ca multe detalii ce tin de constructie sunt esentiale.

Alegerea semineului ideal pentru casa ta nu este indeajuns. Elementele esentiale acestuia, cum ar fi design-ul, ce fel de focar are si accesoriile necesare sunt doar parti ale semineului. Pe langa acestea, indiferent de ce semineu detii, vei avea nevoie de un sistem de evacuare, fie ca e vorba de un cos fum ceramic sau de alt tip.

Ce este un cos de fum?

Cosul de fum este sistemul de evacuare al semineului tau, locul prin care se pot elimina, in deplina siguranta, gazele arse. Pentru a oferi siguranta maxima a constructiei, acest cos de fum trebuie sa fie perfect etans si sa aiba o durabilitate mare. Aici conteaza foarte mult la ce companie apelezi, deoarece unele cosuri de fum pot primi o garantie de pana la 30 de ani.

Ce tipuri de cosuri de fum exista?

In acest moment, poti gasi pe piata o gama variata de produse atunci cand vine vorba de cosuri de fum. Acestea pot fi de tipul cos fum ceramic, cos fum din inox sau cosuri de fum care sunt considerate a fi traditionale, adica din caramida. Alegerea sistemului de evacuare ideal pentru casa ta depinde de mai multe aspecte, cum ar fi specificatiile pe care le mentioneaza producatorul la care apelezi, ce anume doresti sa racordezi (semineu, soba sau centrala termica) si tipul de combustibil care este utilizat (lichid, solid sau gazos).

De ce ai alege un cos fum ceramic?

Primul si cel mai important aspect care te poate face sa alegi un cos de fum din ceramica este durabilitatea ridicata a acestuia. Aceste cosuri de fum au cea mai lunga perioada de garantie si confera cea mai mare siguranta atunci cand vine vorba de evacuarea gazelor. Pentru ca acest lucru sa fie valabil, exista o singura conditie, si anume curatarea periodica a cosului si utilizarea lui la nivel optim.

Astfel, nu degeaba cosul de fum din ceramica este optiunea numarul unu a profesionistilor din domeniu. Printre componentele unui cos fum ceramic putem enumera tubul de samota, placa termoizolatoare, usita de curatare si mantaua. Cel mai important dintre acestea, care poate fi considerat metaforic chiar si inima cosului, este tubul de samota. Acesta trebuie sa fie de o precizie exacta, sa fie rezistent la multiple variatii ale temperaturii, inclusiv arderi, umezeala sau chiar si agenti chimici.

Urmatorul element, in functie de importanta, ar fi placa termoizolatoare. De obicei, aceasta placa este fabricata din vata minerala bazaltica ce nu este inflamabila. Placile trebuie sa aiba o forma deosebita, pentru a putea imbraca cat mai perfect tubul din interior. Placa are rolul esential de a asigura proprietatea termoizolatoare a cosului si centrarea exacta a acestuia in interiorul mantalei.

Mantaua are rolul primar de a asigura centrarea sigura a tubului de samota si a placii termoizolatoare. Mantaua este de obicei turnata in beton usor.

Apeleaza la specialisti care sa se ocupe de toate nevoile tale

Acestea sunt doar anumite elemente ale unui cos fum ceramic. Totusi, cum am mentionat si la inceput, apelarea la profesionisti este esentiala pentru a conferi constructiei tale siguranta maxima. O companie de traditie si incredere, pe mana carora ai putea merge la sigur, este aici. Nu uita ca montajul este rapid, insa ai nevoie de maini experte pentru a fi si exact si sigur!

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă