12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăLifestyle5 pași simpli care te ajută să găsești rochia de ocazie potrivită

5 pași simpli care te ajută să găsești rochia de ocazie potrivită

Căutarea unei rochii de ocazie care să flateze formele feminine ale corpului și care să garanteze o apariție unică se poate dovedi complicată deoarece pe piață există un număr foarte mare de modele.

Pentru ca la final să te asiguri că ai investit corect, în rochia care să-ți ofere încredere, eleganță și senzualitate, este important să o alegi atât în funcție de siluetă, cât și în funcție de tipul evenimentului la care o vei purta.

Vera Sposa rezumă întreg procesul în doar câțiva pași simpli, care să te ajute să investești corect:

Pasul numărul 1: Stabilește cu exactitate tipul evenimentului la care vei participa!

Este deosebit de important ca rochia aleasă să se potrivească evenimentului la care vei participa. Astfel, dacă acesta are loc într-un spațiu deschis, cum ar fi o grădină sau la malul mării, optează pentru rochii de ocazie lejere, din materiale fluide și cu detalii fine.

În cazul în care evenimentul este clasic și are loc într-un spațiu închis, cum ar fi o nuntă într-o splendidă catedrală sau un botez organizat într-un restaurant select, atunci îndreaptă-ți atenția către modele de rochii de seară elegante, lungi, ale căror detalii prețioase vor atrage numeroase priviri admirative.

Pasul numărul 2: Analizează-ți foarte bine silueta!

Înainte de a porni în căutarea unei rochii de ocazie este recomandat să te așezi în fața oglinzii și să-ți privești, cât mai obiectiv, formele corpului. Pentru ca modelul ales să evidențieze plusurile și să ascundă imperfecțiunile, este necesar să stabilești ce tip de siluetă ai.

Există mai multe tipuri de siluete, cum ar fi: silueta tip măr, silueta tip pară, silueta tip căpșună, silueta dreptunghiulară și, desigur, silueta tip clepsidră. Dacă în cazul ultimului tip alegerea se simplifică enorm, celelalte siluete au nevoie de o atenție aparte – astfel încât rochia aleasă să ofere echilibrul dorit și să accentueze frumusețea purtătoarei.

În acest sens, informează-te despre ce modele sunt potrivite în funcție de tipul siluetei tale sau, atunci când mergi în magazin la probe, cere recomandări de la vânzătoare sau de la consultant.

Pasul numărul 3: Alege culoarea care te avantajează!

Rochia ideală nu trebuie să se potrivească doar siluetei tale, ci și culorii tenului, celei a părului și a ochilor. Desigur, poți opta oricând pentru nuanțe neutre, însă dacă îți dorești cu adevărat o apariție unică, alege culoarea care te va face să radiezi.

Astfel, ia în calcul faptul că tenului măsliniu i se potrivesc culorile nude, dar și nuanțele puternice de roșu, în timp ce tenul deschis va arata splendid în culori aprinse.

Pasul numărul 4: Stabilește bugetul!

În timp ce majoritatea persoanelor aleg să stabilească bugetul de la început, Vera Sposa recomandă ca acesta să fie decis puțin mai târziu, pentru a se evita luarea unei decizii greșite.

În fond, este important ca modelul final să reprezinte perfect personalitatea celei ce l-a ales și să o facă să se simtă deosebită, iar prețul poate împiedica acest lucru și îndruma către o rochie mai ieftină, dar nepotrivită.

Pasul numărul 5: Probează mai multe rochii!

Pasul final este alegerea magazinului sau magazinelor unde urmează să se probeze rochiile de ocazie. Pentru a avea certitudinea că modelul ales te reprezintă, probează cât mai multe rochii și achiziționează-l doar pe acela care te face să te simți frumoasă și încrezătoare.

Desigur, poți lua cu tine și câteva prietene. Dar nu uita faptul că decizia finală trebuie să îți aparțină ție în totalitate.

Vera Sposa – rochii de seară exclusiviste pentru apariții memorabile

Vera Sposa te așteaptă cu o selecție de rochii de seară elegante, care se pretează cerințelor oricărui tip de eveniment. Croiul impecabil, alături de materialele premium și aplicațiile luxuriante, te vor face să te simți delicată și stilată. 

Fie că vei opta pentru o rochie de seară lungă, din dantelă și tul, sau pentru una tip sirenă cu paiete, noua colecție San Patrick îți va garanta o apariție de neuitat. Programează o vizită în showroom-ul Vera Sposa din București și găsește-ți rochia de seară perfectă!

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă