26.6 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUn vas rusesc cu petrol iranian, arestat în Grecia, va fi eliberat...

Un vas rusesc cu petrol iranian, arestat în Grecia, va fi eliberat în curând

Un vas rusesc care transporta petrol, probabil iranian, arestat în Grecia săptămâna aceasta, va fi eliberat, după ce autorităţile greceşti au observat că nava are un alt proprietar decât cel presupus şi astfel nu au bază legală să menţină arestul asupra ei conform sancţiunilor impuse Rusiei de către UE în urma agresiunii asupra Ucrainei, transmite Reuters.

Petrolierul Pegas, cu un deplasament de 115.500 Tdw şi un echipaj format din 19 marinari ruşi, a fost arestat marţi pe coasta insulei Evia, conform deciziei UE care interzice accesul navelor ruseşti în porturile europene.

Unui vas rusesc ce avea la bord petrol provenit din Iran, arestat recent în Grecia, i s-a lămurit situația și va fi eliberat

Conform informaţiilor iniţiale, petrolierul ar fi aparţinut unei companii asociate băncii ruseşti Promsvyazbank, astfel că el se încadra în aplicarea sancţiunilor europene. Verificări ulterioare au relevat însă că petrolierul ar aparţine de fapt unei alte companii în urma unui transfer de proprietate efectuat anul trecut, dar nu este clar care este această companie, autorităţile greceşti neoferind precizări.

O sursă grecească a menţionat însă că noul proprietar al petrolierului nu se află pe lista de sancţiuni europene, prin urmare autorităţile de la Atena nu au temei legal să menţină arestul asupra navei, astfel că o vor elibera.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă