1.9 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSocialEvenimentUn albanez, un muntenegrean și un român, reținuți în București. Dețineau peste...

Un albanez, un muntenegrean și un român, reținuți în București. Dețineau peste 4 kilograme de cocaină și 10 kilograme de heroină

DIICOT a reținut 3 cetățeni, un albanez, un muntenegrean și un român, în București, pentru constituire de grup infracțional organizat și trafic internațional de droguri de mare risc.

Gruparea, condusă de albanez, se pare că aducea cocaină și heroină din afara țării, iar marfa era ascunsă în compartimente speciale ale unei mașini.

În data de 28 octombrie, cei trei traficanți au fost prinși în flagrant în timp ce introduceau în România peste 4 kg de cocaină și aproximativ 10 kg de heroină, cu o valoare de piață de peste 880.000 euro.

“La data de 29.10.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea a 3 inculpați (un cetățean albanez, un cetățean muntenegrean și un cetățean român), cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare.

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că în intervalul mai 2023 2021 – octombrie 2023, inculpații constituiți într-un grup infracțional organizat, coordonat de către inculpatul de origine albaneză (recidivist, trimis în judecată la data de 27.01.2023, de către procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, pentru infracțiuni similare https://diicot.ro/mass-media/3860-comunicat-de-presa-05-02-2023) au organizat activități de procurare, disimulare, transport, introducere și comercializare pe teritoriul României a unor cantități de droguri de mare risc, de ordinul kilogramelor (cocaină și heroină), utilizând un autoturism destinat acestei activități, care avea un compartiment special amenajat ascunderea drogurilor.

Liderul grupului a procurat drogurile de mare risc din afara țării, cantitatea fiind disimulată în interiorul autoturismului, cu care, la 27.10.2023,  a pătruns în România inculpata de origine muntenegreană. Drogurile urmau să fie preluate, în scopul comercializării, de către inculpatul cetățean român, care deplasându-se cu un scuter, a realizat și escortarea autoturismului.

Astfel, la data de 28.10.2023, inculpații au fost prinși în flagrant, după ce au introdus în România, în scopul comercializării, cantitățile de peste 4 kilograme de cocaină și aproximativ 10 kilograme heroină, droguri de mare risc, cu o valoare de piață de peste 880.000 euro.

În aceeași zi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a dispus arestarea preventivă a celor 3 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.  

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției de Asigurare Logistică Integrată a Ministerului Afacerilor Interne, al polițiștilor Institutului Național de Criminalistică – Poliția Română, al echipajelor canine din cadrul Autorității Vamale Române și al jandarmilor din cadrul Direcției Generale de Jandarmerie a Municipiului București.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată în comunicatul DIICOT.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Premierul Ciolacu s-a întâlnit cu reprezentanții românilor din SUA. Ar urma o întâlnire cu secretarul de stat Blinken

Premierul Marcel Ciolacu, aflat într-o vizită de lucru în Statele Unite, s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității de români care trăiesc în SUA. Din imaginile...

Imprimantele – la ce trebuie să fim atenți în activitatea noastră

Imprimantele au devenit un pilon central în mediul de lucru contemporan, fiind unelte esențiale în procesele de birou, în special într-o lume în care...

Premierul Ciolacu s-a întâlnit cu reprezentanții românilor din SUA. Ar urma o întâlnire cu secretarul de stat Blinken

Premierul Marcel Ciolacu, aflat într-o vizită de lucru în Statele Unite, s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității de români care trăiesc în SUA. Din imaginile...
Ultima oră
Pe aceeași temă