1.1 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeEconomieAutoToyota vrea să atingă o producție de 600.000 de mașini electrice în...

Toyota vrea să atingă o producție de 600.000 de mașini electrice în 2025

Toyota va accelera producția de vehicule electrice de la mărcile sale Toyota și de lux Lexus, a informat ziarul japonez Nikkei.

Raportul Nikkei spune că producătorul auto va intensifica producția de vehicule alimentate cu baterii în următorii ani pentru a atinge o producție anuală de peste 600.000 de vehicule în 2025.

Compania a declarat anterior că vizează vânzări de 1,5 milioane de vehicule electrice anual până în 2026 și 3,5 milioane, sau aproximativ o treime din volumul global actual, până în 2030.

Toyota a vândut anul trecut mai puțin de 25.000 de vehicule electrice, inclusiv marca Lexus, în întreaga lume.

Compania s-a străduit, deși nu e convinsă 100% de viabilitatea electrificării mașinilor, să crească producția de vehicule electrice la aproximativ 150.000 de vehicule în 2023 și să o crească treptat până la gama de 190.000 de vehicule anul viitor.

Răzvan Zamfir
Răzvan Zamfir
Răzvan este în presă de două decenii, fiind jurnalist atât de presă scrisă cât și de online. Și-a început cariera scriind articolele la mașina de scris, fiind licențiat în filosofie. Și-a perfectat apoi cunoștințele în jurnalismul de business și financiar. Are în portofoliu nume mari de presă precum Bursa, Capital, Business Cover – pe care l-a coordonat, Economica sau Economedia. Este autor România Liberă din iulie 2023.
Cele mai citite

David Popovici obține bronzul în proba de 100 m liber, la Europenele de la Otopeni

Talentatul David Popovici a obținut o performanță de excepție, adjudecându-și medalia de bronz în proba de 100 de metri liber, în cadrul Campionatelor Europene...

Urmează două zile de negocieri în Forumul de la Salzburg. Austria pare să accepte intrarea României în Schengen

România ar fi reușit să obțină o flexibilizare a poziției Austriei în privința primirii în Schengen, iar prima etapă va fi renunțarea la procedurile...

Cifre îngrijorătoare. FMI atrage atenția că pensiile nu vor mai putea fi plătite

Deși noua lege a pensiilor face ca atât femeile și bărbații să se pensioneze la 65 de ani, inevitabilul se va produce și anume...
Ultima oră
Pe aceeași temă