12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăTomac trage un semnal de alarmă. De ce crede că democrația este...

Tomac trage un semnal de alarmă. De ce crede că democrația este în pericol

Toți decidenții statului ar trebui să se cutremure precum o undă de șoc pentru faptul că 63% dintre români consideră, potrivit unui sondaj, că în comunism era mai bine decât astăzi, afirmă europarlamentarul Eugen Tomac într-o postare cu titlul „Democrația în pericol”

„Democrația în pericol. Faptul că 63% dintre români consideră, potrivit unui sondaj prezentat recent, că în comunism era mai bine decât astăzi ar trebui să cutremure precum o undă de șoc toți decidenții statului”, transmite pe Facebook Eugen Tomac.

Prima cauză pentru care românii sunt atât de dezamăgiți de prezent este lipsa de lideri politici credibili, crede europarlamentarul PMP Eugen Tomac.

„Viața politică a ajuns atât de jos pentru că este dominată de jocuri politice mărunte, minciună și lipsă totală de transparență în ceea ce privește cheltuirea banilor publici. Prăpastia dintre cetățeni și clasa politică este uriașă, iar ea s-a adâncit și mai mult odată cu criza de sănătate. Luptele de putere la vârf, agresive și fără un reper concret, construiesc o imagine falsă a democrației în fața cetățenilor, îndreptându-i foarte ușor în brațele populiștilor și extremiștilor. Ignoranța, lipsa de soluții și de viziune a politicienilor ne-au adus în punctul în care suntem astăzi”, mai spune Tomac.

De vină ar fi politicienii care au abandonat obiective strategice, precum aderarea la zona Euro, intrarea în Spațiul Schengen și atragerea de fonduri europene pentru a dezvolta în mod egal toate regiunile țării, afirmă acesta.

„Mai presus de orice, au abandonat educația. Toată lumea civilizată înțelege că un rol cheie spre a le oferi românilor o perspectivă de viitor pozitivă este educația. Aceasta a fost supusă în acești 30 de ani unor reforme haotice, fără nicio țintă. În consecință, după doar trei decenii, românii au uitat ce a însemnat comunismul și crimele sale, iar generațiile tinere nu au idee ce au însemnat închisorile comuniste, nu au auzit niciodată despre fenomenul Pitești. Nu avem voie să uităm. România va fi respectată peste tot în lume atunci când vom începe să ne respectăm trecutul, oamenii și faptele care sunt adevăratele modele pentru societatea noastră”, este concluzia lui Eugen Tomac.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...

Viktor Orban anunță că 2024 va fi anul înlocuirii hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă

În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe baza hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă,...

Iuliana Demetrescu va arbitra o semifinală de Liga Campionilor

Iuliana Demetrescu a fost delegată de UEFA la partida Chelsea – Barcelona, din semifinalele Ligii Campionilor la fotbal feminin, programată sâmbătă, 27 aprilie, de...
Ultima oră
Pe aceeași temă