30 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiTaximetristul israelienilor loviți de jandarmi: Au început să ne bată fără niciun...

Taximetristul israelienilor loviți de jandarmi: Au început să ne bată fără niciun motiv

El a relatat că jandarmii au oprit maşina în care se aflau patru turişti israelieni şi au început să-i lovească fără niciun motiv cu pumnii şi bastoanele.

„Sunt taximetristul bătut cu turiştii israelieni în maşină. Am plecat de la un hotel din Bucureşti, mă duceam spre un club şi ne-au oprit jandarmii şi au început să ne bată. La intersecţia Ion Mihalache cu Banu Manta. Fără niciun motiv. Nu am apucat să reacţionăm, absolut deloc. Nu aveau nicio legătură (turiştii, n.r.) cu manifestaţia. Nu ne-au dat nicio explicaţie. Ne-au oprit şi ne-au dat bătaie. Turiştii au fost foarte mult bătuţi în maşină, nu în afara maşinii. Cu pumnii, cu bastoanele. Ei strigau: Sunt turist!’; eu: ‘Sunt taximetrist!’. Nu am făcut nimic şi tot ne băteau. Era să mă lovească în faţă la volan şi am pus mâna şi cred că mi-au rupt mâna”, le-a spus taximetristul jurnaliştilor.

Bărbatul de 30 de ani a precizat că el şi cetăţenii israelieni au fost lăsaţi să plece, după ce jandarmii şi-au dat seama că au greşit.

„Ne-au tras afară din maşină, ne-au încătuşat, ne-au bătut şi încătuşaţi şi, după ce şi-au dat seama că au greşit, ne-au lăsat în pace şi, după 2-3-5 minute, am plecat. M-au controlat în maşină, nu au găsit absolut nimic, mi-au cerut buletinul, au făcut poză la buletin, turiştii erau… unul a fost bătut cu mine, doi dintre bărbaţi au fugit şi în dreapta mea a fost o femeie (…) Am oprit maşina în faţa lor pentru că nu mai aveam pe unde să trec şi, la un moment dat, 30-50 fugeau spre mine (…) Ne-au descătuşat şi ne-au dat drumul. Eu am plecat cu taxiul la un hotel şi acolo am solicitat Poliţia şi Salvarea, de unde am fost transportat la Spitalul Municipal. Am fractură la antebraţ. 42 de zile trebuie să stau cu mâna în ghips, timp în care nu pot să fac nimic”, a adăugat el.

Procurorii militari au deschis un dosar penal, în care s-a început urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu, în legătură cu modul de intervenţie al jandarmilor în timpul protestului de vineri din Piaţa Victoriei.

Până în prezent, au fost depuse peste 200 de plângeri penale de către persoanele rănite la protest.

Ambasada Statului Israel a anunţat luni că patru turişti israelieni au fost bătuţi de forţele de ordine vineri seară.

„Având în vedere dovezile pe care le avem în acest moment, se pare că turişti israelieni nevinovaţi s-au aflat foarte aproape de locul unde s-au petrecut incidentele violente de vineri seară, în timp ce mergeau, cu un taxi, de la hotel către un restaurant din Bucureşti”, a precizat, într-un comunicat transmis Agerpres, Ambasada Israelului.

Totodată, Ambasada Israelului a arătat că turiştii israelieni au fost bătuţi de forţele de ordine, în ciuda faptului că au arătat paşapoartele străine şi au explicat că nu au de-a face cu evenimentele în curs.

„Au fost opriţi, traşi afară din maşină şi, în ciuda faptului că au arătat paşapoartele străine şi au explicat că nu au nimic de-a face cu evenimentele în curs, au fost bătuţi de către forţele de ordine. Considerăm acest incident ca fiind inacceptabil şi extrem de serios. Turiştii israelieni care au avut de suferit de pe urma intervenţiei brutale vor depune plângere penală împotriva agresorilor”, a mai transmis Ambasada Statului Israel.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă