5.4 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeInternaționalSUA vor mai da 100 de milioane de dolari pentru Ucraina

SUA vor mai da 100 de milioane de dolari pentru Ucraina

Secretarul SUA al apărării, Lloyd Austin, a anunțat un nou ajutor militar de 100 de milioane de dolari pentru Ucraina, în timpul vizitei pe care a făcut-o luni la Kiev, relatează Reuters.

Austin a anunțat pachetul de ajutor după o zi de întâlniri cu oficiali ucraineni, precizând că acesta include arme și interceptoare de apărare aeriană, conform stiripesurse.ro.

„Mesajul pe care vi-l aduc astăzi, domnule președinte, este că Statele Unite ale Americii sunt alături de dumneavoastră. Vom rămâne alături de dumneavoastră pe termen lung”, i-a spus Austin lui Zelenski.

Zelenskiy i-a spus lui Austin că vizita sa a fost „un semnal foarte important” pentru Ucraina. „Contăm pe sprijinul dumneavoastră”, i-a spus președintele lui Austin.

Statele Unite au oferit Ucrainei asistență de securitate în valoare de peste 44 de miliarde de dolari de când Rusia a lansat invazia sa în februarie 2022.

Antony Blinken a anunțat un nou ajutor pentru Ucraina de peste un miliard de dolari

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken, aflat într-o vizită surpriză la Kiev, a anunţat miercuri un nou ajutor din partea ţării sale către Ucraina “în valoare totală de peste un miliard de dolari” pentru a face faţă invaziei ruse, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

“Statele Unite s-au angajat să ofere Ucrainei mijloacele de a-şi scrie propriul viitor (…). Astăzi, anunţăm un nou ajutor în valoare totală de peste un miliard de dolari”, a spus el.

Secretarul de stat al SUA a apreciat, de asemenea, că noul ajutor american de un miliard de dolari va permite să ia amploare contraofensiva ucraineană împotriva Rusiei.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Atelierele Bubu, primul program educativ pentru copiii de 0-3 ani organizat de o instituție culturală din România

Din luna octombrie 2023, Opera Comică pentru Copii vine în atenția publicului cu un program educativ inovator, adresat, în premieră, copiilor de 0-3 ani...

Disoluția unui partid de laborator/ “Cine nu sare ia condamnare!”

Liderii tefeliștilor n-au mai sărit demult. După lansarea acuzațiilor de corupție formulate de DNA la adresa lui Vlad Voiculescu și a Ioanei Mihăilă, USR-ul s-a...

Lovitură în Guvern. Ciolacu, avertisment cu privire la remanieri

Premierul Marcel Ciolacu le-a dat două teme membrilor Cabinetului pentru începutul lunii decembrie: bugetul pe 2024 şi reorganizarea ministerelor. "Am şi două teme pentru început...
Ultima oră
Pe aceeași temă