20.3 C
București
joi, 26 mai 2022
AcasăȘtirile zileiSorin Cîmpeanu: „Școala începe la 8 noiembrie”. Cum se vor da tezele

Sorin Cîmpeanu: „Școala începe la 8 noiembrie”. Cum se vor da tezele

Sorin Cîmpeanu a anunțat, luni, într-o conferință de presă, că școala va începe la 8 noiembrie. Deocamdată, nu se știe dacă elevii vor reveni în bănci sau vor urma cursurile online. Decizia va fi luată vineri, în funcție de situația epidemiologică de la sfârșitul săptămânii. 

Sorin Cîmpeanu, despre începerea școlii la 8 noiembrie

Ministrul Educației a susținut, luni, o conferință de presă, în care a anunțat ultimele decizii cu privire la începerea școlii. Iată cele mai importante declarații:

„Școala va începe în data de 8 noiembrie. Există un document în care s-au prezentat o serie de măsuri propuse spre adoptare prin ordin comun”.

„Rămânem consecvenți principiului ca școlile să se deschidă și să funcționeze cu prezență fizică”.

„Vineri vom vedea care va fi modul de deschidere a școlilor”.

Sorin Cîmpeanu anunță că școala va începe la 8 noiembrie
Ministrul Cîmpeanu speră ca elevii să se întoarcă fizic în bănci. O decizie finală va filuată vineri

Sorin Cîmpeanu, despre teze și numărul de note

Pe lângă faptul că școala va începe la 8 noiembrie, ministrul a anunțat și alte decizii importante cu privire la teze și la sistemul de notare a elevilor:

„Am decis să reducem numărul de teze în acest an. La clasa a VIII-a – doar 2 teze în loc de 3, cu prezență fizică. Pentru liceu am redus de la 4 la 3 teze”.

„Tezele vor putea fi susținute începând cu 6 decembrie”. Este la latitudinea profesorilor să se organizeze” a spus ministrul.

„Se reduce și numărul de note necesare la o materie pentru încheierea mediei, la două note.

Când începe testarea elevilor cu teste pe bază de salivă 

„Testele pe bază de salivă vor ajunge în școli săptămâna viitoare”

„Toate inspectoratele școlare județene au afișat rata de vaccinare. Sunt multe situații în care rata de vaccinare e peste 90%. La nivelul fiecărei școli va fi publicată rata de vaccinare, fără date afectate de GDPR”.

Sorin Cîmpeanu a anunat că școala va începe la 8 noiembrie, iar autoritățile speră ca elevii să revină, fizic în bănci. Acest lucru se va decide însă vineri, când e va analiza situația epidemiologică. În funcție de incidența numărului de cazuri de îmbolnăvire cu Covid se vor lua deciliile finale.

CITEȘTE ȘI: Se închid sau nu școlile în Ilfov? Ce spune Sorin Cîmpeanu

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Premierul Nicolae Ciucă anunţă evaluarea miniştrilor în luna iunie

Nicolae Ciucă a anunţat la începutul şedinţei de Guvern, că va evalua miniştrii din cabinetul său în luna iunie. "Se împlinesc 6 luni de când...

Mayong: Tărâmul magiei negre, al vrăjitoriei și al necromanției

Satul Mayong este cunoscut ca fiind un centru de magie neagră, vrăjitorie și necromanție. Nu este o legendă urbană, istoria Mayong a fost spusă...

Un însoțitor de zbor Ryanair a fost arestat și concediat după ce a băut alcool în timpul zborului

Un steward de la Ryanair, care a fost văzut în timp ce bea alcool în timpul unui zbor, a fost concediat imediat după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă