24.7 C
București
marți, 17 mai 2022
AcasăSocialEducațieSorin Cîmpeanu, supărat după ce şcolile din Afumaţi au fost închise

Sorin Cîmpeanu, supărat după ce şcolile din Afumaţi au fost închise

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat, luni, că decizia de închidere a școlilor din Afumați, județul Ilfov, e o încălcare flagrantă a Ordinului comun semnat de el și de ministrul Sănătății. Prin urmare, de marți, elevii vor reveni în clase.

Daniel Tudorel Zamfir, prefectul județului Ilfov, a susținut că elevii se vor întoarce la școală de marți: „A fost o propunere de la inspectoratul școlar, s-a discutat și s-a luat decizia, revenim asupra ei, copiii se întorc la școală. A fost o greșeală și o interpretare eronată a ordinului comun, e greșeală a tuturor”.

Cîmpeanu a declarat, pentru Digi24, că Ordinul pe care l-a semnat împreună cu ministrul Sănătății prevede clar că scenariile de funcționare a unităților de învățământ se actualizează săptămânal, pe baza situației epidemiologice consemnate în ziua de vineri.

„Vineri, 13 localități au depășit rata de 6 la mia de locuitori. Doar acestea 13 au bază legală pentru funcționarea în online în această săptămână. Orice altă localitate inclusă e o invenție neavenită a autorităților locale, o încălcare a ordinului comun. Nu ne jucăm cu copiii, închide școala, deschide școala.

Am luat legătura cu autoritățile ISJ Ilfov le-am cerut să remedieze rapid situația.

Am cerut tuturor inspectorilor să citească atent Ordinul și să îl aplice, să nu se mai inventeze decizii pe lângă cadrul legal. Ziua de vineri este singura zi de referință”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Nicușor Dan se mândrește cu lucrările de mântuială din Centrul Istoric

Un singur muncitor lucra pe Strada Lipscani din Centrul Istoric al Capitalei, la mai puțin de o zi de când primarul general Nicușor Dan...
00:00:59

VIDEO: Soldații ucraineni se predau la Azovstal

Ministerul rus al Apărării a difuzat o înregistrare video în care, potrivit acesteia, apar militari ucraineni și luptători ai batalionului ucrainean 'Azov' care se...

Descoperă Aplicația Care te Ajută să ai Parte de City Break-uri și Destinații de Vis

Ești în căutarea celor mai interesante destinații pentru city break-uri memorabile? Aștepți cu nerăbdare să experimentezi viața tumultoasă a marilor orașe sau să descoperi...
Ultima oră
Pe aceeași temă