31 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiȘeful SMA, generalul Daniel Petrescu, prezent la reuniunile militare UE și NATO

Șeful SMA, generalul Daniel Petrescu, prezent la reuniunile militare UE și NATO

Şeful Statului Major al Apărării (SMA), generalul Daniel Petrescu, participă, în perioada 17 – 19 mai, la reuniunile militare ale Comitetului Militar al Uniunii Europene (EUMC) şi Comitetului Militar al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO MC), organizate la Bruxelles, în formatul şefilor Apărării, informează MApN.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de minister, pe agenda şedinţei EUMC, din 18 mai, sunt înscrise subiecte privind implementarea „Busolei Strategice”, documentul programatic al politicii de securitate şi apărare a UE, despre implicaţiile războiului dus de Federaţia Rusă în Ucraina, precum şi despre obiectivele majore ale UE în domeniul apărării şi securităţii.

Pe timpul reuniunii NATO MC, din 19 mai, sunt planificate subiecte privind evaluarea contextului geostrategic şi pregătirea Summitului de la Madrid, analiza conflictului din Ucraina, implementarea Conceptului de Descurajare şi Apărare a zonei Euro-Atlantice şi postura Alianţei pe termen lung. De asemenea, şefii Apărării vor discuta despre Conceptul fundamental al NATO de ducere a războiului, precizează MApN.

Șeful SMA, generalul Daniel Petrescu, participă la reuniunile militare din UE și NATO pentru a-și armoniza pozițiile în domeniul securității

Comitetul Militar al Uniunii Europene reprezintă cel mai înalt forum al Consiliului Uniunii Europene în domeniul Politicii Comune de Apărare şi Securitate şi este constituit din şefii Apărării din statele membre. Liderii militari îşi armonizează poziţiile naţionale şi propun cursuri de acţiune în domeniul securităţii comune europene, se arată în comunicatul amintit, conform agerpres.ro.

Comitetul Militar al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord este cea mai înaltă autoritate militară a NATO. Pe durata unui an, reuniunile la nivelul şefilor Apărării se desfăşoară, de regulă, de două ori la sediul NATO din Bruxelles şi o dată într-o ţară membră a Alianţei.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Optsprezece migranți au murit în timp ce încercau să treacă în enclava nord-africană Melilla din Spania

Optsprezece migranți au murit și alții au fost răniți atunci când o mulțime uriașă a încercat să treacă în enclava nord-africană Melilla din Spania,...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 202: stenogramele discuțiilor dintre Macron și Putin au apărut în mass-media. VIDEO

UPDATE, ora 08:58: Principala agenţie de securitate internă a Ucrainei a anunţat că a descoperit o reţea rusă de spionaj în care este implicat...

Ludovic Orban: „Intrarea României în Schengen nu este un favor pe care ni-l face cineva. Este dreptul nostru!”

Ludovic Orban a scris pe pagina sa de Facebook despre un subiect mult disputat de multă vreme, și anume, intrarea României în spațiul Schengen. Președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă