1.1 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeEconomieCriza EnergeticăScârțâie Coaliția: UDMR, revoltat că nu a prins niciun loc călduț la...

Scârțâie Coaliția: UDMR, revoltat că nu a prins niciun loc călduț la ANRE. Noua conducere, votată

Președintele George Niculescu a fost ales cu 254 de voturi „pentru”, iar vicepreședinte a fost ales Gabriel Andronache, cu 263 de voturi „pentru”.

UDMR s-a retras de la vot, pentru că nu a primit niciun post.

Premierul Nicolae Ciucă nu a dorit să comenteze anunţul UDMR că nu participă la votul din Parlament asupra alegerii conducerii ANRE şi a afirmat doar că este decizia parlamentarilor de la UDMR.

“Este decizia dumnealor”, a spus Ciucă la Parlament.

Premierul a participat la şedinţa grupurilor parlamentare ale PNL.

Potrivit unor surse liberale, preşedintele PNL le-a cerut, miercuri, liberalilor mai multă disciplină în ceea ce priveşte prezenţa la voturile finale din Parlament, arătând că urmează o perioadă cu proiecte fundamentale pentru România, motiv pentru care este esenţială implicarea şi concentrarea atenţiei tuturor parlamentarilor, scrie Agerpres.ro.

După şedinţa grupurilor parlamentare liberale, premierul participă la votul din plenul Parlamentului asupra numirilor la ANRE şi CNCD.

“UDMR nu va participa nici astăzi la vot, considerăm că nu e nevoie să votăm şi noi şi să participăm la acel fenomen unde nu e nevoie de cunoştinţele, de specialiştii UDMR. A fost o comunicare clară, dar pe acest subiect, ANRE, PNL-PSD au decis să ia toate locurile, în speţă PNL a luat şi poziţia de vicepreşedinte şi un membru în Comitetul de reglementare”, a explicat senatorul.

Pentru funcţia de preşedinte al ANRE candidează George Niculescu, pentru funcţia vacantă de vicepreşedinte – Gabriel Andronache şi Nagy-Bege Zoltan, iar pentru cele două funcţii de membru în Comitetul de reglementare al ANRE sunt candidaţi Sorin Bumb, Cornelia Sulger, Florenţiu Grigore Vintilă, Adrian Borotea, Daniel Bogdan şi Radu Florin Porumb.

Candidatul pentru funcţia de preşedinte ANRE, George Niculescu, este susţinut de partidele din coaliţia de guvernare. El este în prezent secretar de stat, din partea PNL, în Ministerul Energiei.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Burduja cere conducerii Hidroelectrica accelerarea proiectelor începute înainte de ’89

Ministrului Energiei, Sebastian Burduja a vizitat astăzi o hidrocentrală începută înainte de 1989, în judeţul Iaşi, lângă Paşcani, care în prezent este într-un stadiu...

“În cinci ani, putem să exportăm carne de porc”

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, vrea să revigoreze zootehnia românească, astfel încât în câțiva ani România să ajungă să exporte din nou carne de...

Abatoarele din Germania caută cu disperare muncitori români de sărbători. Cât este leafa

Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, când toată lumea se așteaptă la vânzări generoase, este nevoie și de mai multă forță de muncă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă