6.1 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăInternaționalRăzboiul dintre Israel Hamas va ține tot anul 2024

Războiul dintre Israel Hamas va ține tot anul 2024

Războiul din Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas din Fâşia Gaza va continua pe tot parcursul anului 2024, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, a consemnat luni AFP, potrivit agerpres.ro.

Armata “trebuie să planifice în avans întrucât vom fi solicitaţi pentru misiuni şi lupte suplimentare pe tot parcursul acestui an”, a anunţat duminică seara pentru presă Daniel Hagari.

Acesta a subliniat de asemenea că va fi nevoie de zeci de mii de rezervişti israelieni pentru continuarea luptelor, iar o parte din cei 300.000 de rezervişti urmează să-şi reia lucrul peste un timp, “ceea ce va reduce considerabil povara asupra economiei” afectate de război.

De la începutul războiului împotriva Hamas, al cărei atac din 7 octombrie s-a soldat cu circa 1140 de morţi, majoritatea civili, armata israeliană a pierdut 172 de soldaţi în interiorul teritoriului palestinian, o parte dintre aceştia în tiruri lansate de propriile forţe, aşa-zise incidente “friendly fire”.

Pe de altă parte, cel mai recent bilanţ anunţat luni de Ministerul sănătăţii din Gaza arată 21.978 de palestinieni ucişi şi 56.697 răniţi în riposta lansată de forţele israeliene. Potrivit aceluiaşi minister, 70% dintre victime au fost femei şi copii, a consemnat Reuters.

Israel: Războiul din Gaza va dura mai „multe luni”

În Israel se cunoaște deja că războiul din Gaza va dura de acum încolo mai „multe luni”, potrivit Reuters.

Organizația Națiunilor Unite condamnă o escaladare a atacurilor militare israeliene în Gaza, despre care se spune că au ucis peste 100 de palestinieni în două zile, într-o parte a enclavei.

Războiul s-a intensificat de Crăciun. Artileria israeliană și loviturile aeriene au lovit marți ținte în Fâșia Gaza. Operațiunile militare s-au intensificat în preajma Crăciunului, în special în partea centrală a Gazei.

Se spune că acest videoclip lansat de Societatea Semilunii Roșii din Palestina arată paramedicii care manipulează un cadavru, într-o tabără de refugiați, lovită de un atac aerian de Crăciun. Ministerul Sănătăţii din Gaza spune că atacul a ucis cel puţin 70 de persoane, inclusiv multe femei şi copii.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Premierul Ciolacu vede tot coaliția PSD-PNL la guvernare și în 2025

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni seară că prin formarea coaliţiei PSD-PNL s-a asigurat stabilitate politică şi că, în acest moment, nu vede altă...

Hunor: Iohannis are un grad mare de neîncredere în comunitatea maghiară

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la un grad mare de neîncredere în comunitatea maghiară, comunitate care l-a votat în proporţie de peste 80%, a...

Moaștele Sfântului Dimitrie Basarabov sunt în pelerinaj la Ploiești

Comisia Municipală pentru Transport și Siguranța Circulației din cadrul Primăriei Ploiești a avizat favorabil pelerinajul cu Sfintele Moaște ale Sfântului Dimitrie Basarabov, în municipiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă