26.7 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăInternaționalPrimul ministru scoțian spune că mama soției sale din Gaza a sunat...

Primul ministru scoțian spune că mama soției sale din Gaza a sunat la 3 dimineața pentru a-și „lua rămas bun”

Soacra primului ministru al Scoției îi este teamă că va fi ucisă de o rachetă lansată în Gaza.

Elizabeth El-Nakla l-a sunat pe Humza Yousaf și familia pentru a-și „lua rămas bun”, a declarat el în emisiunea Laurei Kuenssberg din această dimineață.

În jurul orei 3 dimineața, soacra sa și-a sunat familia, deoarece era speriată de atacul asupra casei rudelor sale. Potrivit lui Yousaf, s-a dovedit a fi o alarmă falsă.

El a spus că își poate „imagina panica”, mai ales că vecinilor din jurul ei li s-a spus să își părăsească locuințele.

Doamna El-Nakla și soțul ei, Maged, au călătorit din Dundee în Fâșia Gaza săptămâna trecută.

Socrii primului ministru scoțian au vizitat-o pe mama bolnavă a lui Maged, în vârstă de 92 de ani, și pe fiul lor, Mohammad, care are un copil de opt săptămâni.

Acum, familia este blocată pe teritoriul palestinian după ce Hamas, grupul militant care guvernează Gaza, a lansat sâmbătă o incursiune surpriză.

Într-o înregistrare video plină de lacrimi, de 40 de secunde, transmisă săptămâna trecută pentru BBC News, Elizabeth a declarat: „În prezent mă aflu în Deir al-Balah cu familia soțului meu, familia mea, nepoții mei”.

„Nu avem electricitate. Nu avem apă. Mâncarea pe care o avem, care este puțină, nu va rezista pentru că nu există electricitate și se va strica”, a completat aceasta.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă