31 C
Bucharest
Sunday, 24 September 2023
HomePoliticăPreședintele Iohannis pleacă la New York la reuniunea ONU

Președintele Iohannis pleacă la New York la reuniunea ONU

Președintele României, Klaus Iohannis, pleacă luni la New York, într-o vizită de cinci zile.

Șeful statului urmează să conducă delegația României la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU). Tema centrală a acestei reuniuni va fi „Reconstruirea încrederii și relansarea solidarității globale: accelerarea acțiunii privind Agenda 2030 și Obiectivele sale de Dezvoltare Durabilă în scopul păcii, prosperității, progresului și sustenabilității pentru toți”.

“În cadrul intervenției naționale pe care o va susține în plenul Adunării Generale a ONU, Președintele României va prezenta evaluările țării noastre cu privire la temele de actualitate la nivel global, va sublinia prioritățile de politică externă și contribuția României la obiectivele de pe agenda multilaterală a ONU”, a anunțat Președinția României.

“Președintele României, Klaus Iohannis, va conduce, în perioada 18-22 septembrie 2023, delegația României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 78-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU)”, a transmis Președinția României. Pe de altă parte, conform programului difuzat pe site-ul Președinției României, prezența la lucrările sesiunii ONU va fi doar în zilele de 19 și 20 septembrie 2023.

În ziua de 18 septembrie va fi probabil doar drumul de la București la New York. În ziua de 21 septembrie este indicată o participare la evenimentul World Leaders Forum cu tema ,,Perspectiva României asupra războiului împotriva Ucrainei și impactul acestuia asupra securității la Marea Neagră”. În ziua de 22 septembrie este programat, probabil, drumul înapoi din SUA spre România.

Potrivit site-ului United Nations Foundation, reuniunea UNGA 78 se desfășoară în perioada 18 – 26 septembrie 2023. Potrivit acestei surse, în perioada 18 – 19 septembrie este planificat SDG (Sustainable Development Goals) Summit. Apoi, în ziua de 20 septembrie 2023, se va desfășura Climate Ambition Summit.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Horoscopul zilei, duminică, 24 septembrie 2023. Revelatiile unor noi începuturi. Cum ne va schimba această zi?

Intensitatea zilei creste odata cu tranzitia Lunii in Varsator, crescandu-ne dorinta de a ne dezvolta si de a ne transforma intr-un mod pozitiv....

McDonald’s mărește redevențele pentru o serie de francizați ai companiei

Francizaţii McDonald’s care deschid restaurante noi vor trebui în curând să plătească redevenţe mai mari, acestea urmând să fie majorate pentru prima oară în...

Adrian Porumboiu: Premierul face pe croitorașul cel viteaz. Taie, taie, taie

Adrian Porumboiu, om de afaceri cu investiţii în domeniul agricol, a susţinut, la Prima TV, că eliminarea facilităţilor pentru angajaţii din construcţii şi din...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies