9.9 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăEconomieEconomie internăPremierul Ciolacu se întâlnește cu guvernatorul BNR, apoi cu șefii OMV Petrom

Premierul Ciolacu se întâlnește cu guvernatorul BNR, apoi cu șefii OMV Petrom

Abia instalat în funcția de premier, Marcel Ciolacu are programate două întâlniri extrem de importante, cu șefii compamiei OMV și cu guvernatorul BNR.

Mai întâi, premierul Ciolacu se întâlnește cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Apoi, premierul se întâlnește cu Alfred Stern, CEO OMV AG, și Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

Ambele întâlniri se vor desfășura luni, 19 iunie 2023, la Palatul Victoria. Guvernul României a anunțat, duminică, despre aceste două evenimente, fără a indica însă ce teme urmează a fi luate în discuție. Se pare însă că premierul și șefii OMV vor discuta despre proiectul offshore Neptun Deep. În acest proiect sunt parteneri OMV Petrom şi  Societatea Naţională Romgaz.

În noiembrie 2022, președintele OMV AG, Alfred Stern, avusese o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis. Alfred Stern deține funcția de președinte și CEO al grupului OMV de la data de 1 septembrie 2021. Mandatul acestuia este de trei ani, cu o posibilitate de prelungire de doi ani. În septembrie 2021, președintele Iohannis mai avusese o întâlnire cu Alfred Stern, imediat după ce acesta preluase actuala funcție.

Premierul și guvernatorul BNR caută bani pentru mărirea salariilor

În privința întâlnirii dintre premier și guvernatorul BNR, aceasta ar avea ca scop găsirea de soluții pentru rezolvarea revendicărilor unor categorii de salariați, cum ar fi, de exemplu, salariații din Sănătate. Revendicările celor din Sănătate vin după ce cadrelor didactice li s-au majorat salariile. Majorarea salariilor din Educație a fost aprobată, pe final de mandat, de fostul premier Nicolae Ciucă. Mărirea salariilor cadrelor didactice se aplică din data de 1 iunie 2023. O altă majorare ar urma să li se aplice de la 1 ianuarie 2024.

Pentru a obține aceste majorări salariale, angajații din Educație au făcut grevă trei săptămâni. Pentru dezamorsarea crizei, la negocierile cu liderii sindicali din Educație au participat Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu. Când a preluat de la Ciucă funcția de premier, Ciolacu a enunțat principalele sale planuri economice. Unul dintre ele ar fi “Dezvoltarea sistemelor publice de Educație și Sănătate – principalul argument pentru a-i convinge pe românii plecați să se întoarcă în țară”.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

El Comandante Florinel o salvează pe FCSB. Roș-albaștrii s-au impus la Voluntari

FCSB s-a impus cu scorul de 2-1 pe terenul celor de la FC Voluntari, grație „dublei” lui Florinel Coman, și a refăcut diferența de...

“Băi, Nicu D. Frânaru, du-te acasă!”

În mandatul său de aproape patru ani, Nicușor Dan a reușit cel mai dramatic salt înapoi al Capitalei din întreaga istorie. Vechea administrație a...

Te-ai săturat de var care ține prea puțin? Ia VAR de la Superliga României! DUREAZĂ FOARTE MULT!!!

Ilustrație: Marian Avramescu Te-ai săturat de varul care nu ține suficient, indiferent de meșterii care vin la tine și te întreabă: cine v-a lucrat...
Ultima oră
Pe aceeași temă