28 C
Bucharest
Wednesday, 27 September 2023
HomeEconomieEconomie internăCiucă și Ciolacu discută despre salariile bugetarilor

Ciucă și Ciolacu discută despre salariile bugetarilor

Președintele Camerei Deputaților și al PSD, Marcel Ciolacu, a venit la sediul Guvernului pentru a discuta cu premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL, despre salariile bugetarilor.

Discuția se poartă în ziua de 29 mai 2023. La întâlnire mai participă ministrul Muncii, Marius Budăi, și ministrul de Finanțe, Adrian Câciu. Discuția se referă la salarizarea bugetarilor și la viitoarea Lege a salarizării unitare. Este interesant de observat că, în programul oficial anunțat de Guvernul României, pe agenda premierului Ciucă nu figurează această întâlnire.

Noua Lege a salarizării, la care se lucrează acum, ar urma să intre în vigoare de la data de 1 septembrie 2023.

Salariile bugetarilor ar urma să se mărească abia la 1 septembrie

Viitoarea Lege a salarizării ar permite și mărirea salariilor în Educație, a anunțat deja premierul Ciucă. Altfel spus, înainte de intrarea în vigoare a acestei legi, adică înaintea datei de 1 septembrie 2023, salariile cadrelor didactice nu pot fi majorate, susține Guvernul. Până atunci, Guvernul va emite o Ordonanță de Urgență care ar acorda profesorilor vouchere de 2500 de lei.

În următoarele zile, ministrul Muncii urmează să discute cu sindicatele despre proiectul Legii salarizării unitare. Conform unui anunț al Guvernului României, chiar premierul l-a însărcinat pe ministrul Muncii să poarte aceste discuții.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Situație fără precedent, în Botoșani. Spital închis pentru că singurul medic angajat și-a luat concediu

Situația spitalului a fost semnalată pe Facebook de primarul comunei Concești, Costel Nazare:„Este și de râs, este și de plâns. Spitalul din oraşul...

Cum poți să scapi de ghinion prin decorarea casei

 Iată ce obiecte e bine să ai în casă pentru noroc și prosperitate. Ele îți vor înfrumuseța casa și te vor ajuta să...

CGS vrea să angajeze 100 de oameni pentru biroul din Târgu Jiu

Computer Generated Solutions (CGS) România, companie activă în industria locală de outsourcing pentru procesele de afaceri (BPO), își propune să continue expansiunea cu accent...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies